KookJij

Italiaanse Parmaham met meloenbolletjes, ruccola sla

Een heerlijk italiaanse parmaham met meloenbolletjes, ruccola sla recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: spar
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Italiaanse Parmaham met meloenbolletjes, ruccola sla te bereiden

Bestrooi eventueel met gebakken pijnboompitten.
Halveer de meloen en verwijder de zaadjes. Schep met een lepel of een aardappelboortje bolletjes uit de meloen en leg ze in een bakje.
Bestrooi de meloenbolletjes met de fijngesneden munt en besprenkel ze met de witte wijn. Laat de meloenbolletjes afgedekt in de koelkast ca. 15 minuten intrekken.
Was de ruccola en maak het droog. Maak de ruccola vlak voor het serveren aan met de dressing en verdeel het over de borden. Drapeer de Parmaham rondom de ruccola en leg de meloenbolletjes in het midden bovenop de ruccola

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

mar10ne

mar10ne zegt:
lijkt me super lekker. Zal ik dit ook als hapje kunnen maken? meloen e.d. in de ham draaien... en zal dit een dag van te voren kunnen? BVD:)