KookJij

Italiaanse amandelkoekjes

Deze lekkere amandelkoekjes zijn heel snel gemaakt en verslavend lekker. Ik kan de hoeveelheid koekjes die uit het deeg kunnen worden gemaakt een beetje moeilijk bepalen omdat het ook afhangt van de grootte van de koekjes. Ik had in ieder geval een trommel vol. We hebben er al behoorlijk wat van gegeten en ik ben vergeten mijn net gebakken koekjes te tellen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 12 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: internet ???
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Italiaanse amandelkoekjes te bereiden

  1. Oven voorverwarmen op 180 graden.
  2. Boter, poedersuiker, honing en zout door elkaar mixen tot het mengsel bijna wit ziet.
  3. Bloem en amandelschaafsel erdoor mixen.
  4. Met een theelepel kleine hoopjes deeg op een met bakpapier beklede bakplaat scheppen op wat afstand van elkaar.
  5. In het midden van de voorverwarmde oven plm. 15 minuten bakken tot lichtbruin. Hoiu de koekjes in de gaten want elke oven is anders.
  6. Koekjes laten afkoelen en dan nog bestrooien met wat poedersuiker.
    En dan lekker smikkelen.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Kan ook met andere noten die je dan wel vooraf grof moet hakken voordat ze door het deeg gemengd worden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst