KookJij

Italiaans schuim

Een heerlijk italiaans schuim recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 22 min
Personen: 1 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Cupcakes elke dag feest - Alisa Morov
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Italiaans schuim te bereiden

Klop eiwitten lichtjes met de suiker in een grote metalen kom die je boven een pan sudderend water kunt zetten voor een bereiding au bain-marie.
Zet de kom boven een pan sudderend water (de kom mag het water niet raken).
Klop met een elextrische handmixer ongeveer 3 minuten zonder te stoppen tot de suiker volledig is opgelost.
Neem van het vuur.
Klop 1 minuut op lage snelheid.
Klop dan geleidelijk sneller tot je op de hoogste snelheid klopt.
Blijf nog 7-8 minuten kloppen tot het schuim gekoeld is en stijve, glanzende pieken heeft.
Klop de vanille-essence erdoor.
Gebruik dit glazuur direct omdat het nieet lang goed blijft.
Het wordt stevig nadat je het met een spuitzak of met een lepel over de cupcake hebt gespoten of gesmeerd.
Na 8-10 minuten, wanneer het schuim iets steviger is geworden, kan je het desgewenst met een creme-bruleebrander goudgeel branden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst