KookJij

Indonesische filets met Oosterse komkommersalade

Een heerlijk indonesische filets met oosterse komkommersalade recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Indonesische filets met Oosterse komkommersalade te bereiden

Verhit in een droge koekepan en rooster hierin het sesamzaad in 2 min.lichtbruin.Laat de zaadjes afkoelen.Verhit 2 el.olie in de koekepan en bak hierin de krieltjes in 12 min.gaar en goudbruin.Schep de laatste min.de sesamzaadjes erdoor.Was intussen de komkommers,halveer ze en haal de zaadlijsten eruit.Snij de komkommerhelften in stukjes.Maak de bosuitjes schoon en snij deze in ringetjes.Maak de peper schoon,verwijder de zaadlijst en snij deze in reepjes.Roer een dressing van de ketjap,3 el.olie,limoensap en de peperreepjes.Meng de dressing met de bosuitjes door de komkommer.Verhit de rest van de olie in een koekepan en bak hierin de filets in 5min.goudbruin.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Steffi

Steffi zegt:
Heel erg lekker.;)
ndewitb

ndewitb zegt:
Heb jou recept favoriet gezet, lijkt me erg lekker.
Dank je wel. m.v.g.Nelleke.