Recept
« Terug naar recepten
Indische saucijzenbroodjes
PT30M
Indische saucijzenbroodjes
Een heerlijk indische saucijzenbroodjes recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Indische saucijzenbroodjes te bereiden
Gehakt met alle ingredienten goed met elkaar vermengen en kneden. Vorm van het gehakt 5 worstjes zolang als een plakje bladerdeeg en rol ze door een beetje bloem. Maak de randen van de plakjes bladerdeeg nat met wat water, leg op elk plakje een worstje. Klap het bladerdeeg dubbel en druk de randen goed op elkaar. Snij in 3 stukken. Bestrijk ze met los geklopt ei en bak ze 20 tot 25 min in de oven op 200 graden.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
alkien zegt:
Maar een saucijsje is idd een worstje, in de supermarkt,maar.... in een saucijzenbroodje is het gekruid gehakt, in een laagje bladerdeeg.
En wordt gekneed in een langwerpige vorm, daarna verpakt in het bladerdeeg.
Ga deze echter wel uitproberen ;)
bametz-saffrie zegt:
woordenboek. En whatever,is het lekker of is het niet lekker, that's te question!! Eet smakelijk! :D:D
alkien zegt:
lekkerbekske zegt:
bametz-saffrie zegt:
alkien zegt:
Lekkerbekste geef ik volkomen gelijk, klopt helemaal.
Maar... Maggi ???? Ok..ik kan het niet plaatsen.
De echte Indische kruiden ontbreken. Jammer....;)
ballie zegt:
lekkerbekske zegt:
beertje36 zegt:
Yvonne zegt:
Paul zegt:
Overigens is er een enorm verschil qua inhoud: een worstenbroodje wordt van puur varkensgehakt gemaakt zonder vulsels maar heel apart gekruid waardoor je onmiddellijk proeft dat het uit Brabant komt terwijl een saucijzenbroodje veel vaker uit half om half gehakt bestaat, vaak ook nog aangelengd met ei en paneermeel en niet per sé op zijn Brabants gekruid. Ik zoek als exil-Brabander overigens naar die typisch Brabantse kruidencombinatie die nodig is voor een worstenbroodje zoals elke bakker in Midden-Brabant dat gebruikt om het zelf te kunnen maken. Kan iemand mij hier verder mee helpen???