KookJij

Hutspot met pastinaakkroketjes

Een heerlijk hutspot met pastinaakkroketjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stamppot
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: de nieuwe nederlandse keuken
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hutspot met pastinaakkroketjes te bereiden

Pastinaakkroketjes:Schil de pastinaak.rol hem in aluminiumfolie en laat hem ongeveer 25 minuten in de oven poffen.Controleer regelmatig want niet iedere pastinaak wordt even snel gaar.Snijd de gare pastinaak in dikke repen zodat er kroketjes ontstaan.Paneer deze reepjes in bloem,eiwit en paneermeel.Verhit de olie tot 180 graden en frituur hierin de kroketjes.
Hutspot:Was,schil en kook de aardappels,stamp het geheel fijn en voeg de yoghurt toe.Snijd de kool en wortel julienne.rooster in een droge koekenpan de amandelen in 2 minuten goudbruin en laat ze op een bord afkoelen.Laat ondertussen een grote wok op hoog vuur heet woreden en voeg een scheutje wokolie toe.Wok de kool en wortelreepjes en uienringen tot ze beetgaar zijn.Voeg daarna de kruidenpasta toe en wok 3 minuten.Plaats in een kookring één laag gewokte groenten.daarop een laag aardappelpuree en een tweede laag groenten.Dek af met geroosterde amandelen.Serveer met mango-appelchutney en decoreer met pastinaakkroketjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst