Een schotel, die je helemaal kunt voorbereiden.
Tijdens het voorverwarmen van de oven kun je de schotel al in de oven zetten en als de oven op temperatuur is , leg je het kaas- röstimengel op de schotel en stel je de baktijd in.
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Hollandse gehaktballetjes schotel met een rösti-kaasdakje 
						PT60M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Hollandse gehaktballetjes schotel met een rösti-kaasdakje
Een heerlijke Hollandse ovenschotel met gehaktballetjes, prei en champignons voor de koudere dagen. Daar loop je toch warm voor !
            
            
					
									Recept van:
									Lidy Berkx
								
																
									Bereidingstijd:
									 60 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Hollandse gehaktballetjes schotel met een rösti-kaasdakje te bereiden
- Meng de 2 soorten gehakt door elaak. voeg het kruidenpaneelmiddel toe en maak er balletjes ter grootte van een walnoot van.
- Verwarm een scheutje croma ( boter of olie) en bak de balletjes in circa 5 minuten rondom bruin. Haal ze uit de pan en zet ze even opzij.
- Fruit de ui en de prei in het overggebleen vet 3 `4 minuten>
- Voeg de plakjes champignons toe en bak ook deze circa 3 minuten mee.
- Voeg de crème fraîche toe met het scheutje water en roer alles goed door.
- Voeg de gehaktballetjes weer toe en breng het gehaal op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Stort het mengsel in een ovenschaal.
- Meng de rösti met de kaas en dek er de schotel mee af.
- Zet voor 40 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden.
- Garneer met watbieslook.
 
                    





 
					