Recept
« Terug naar recepten
					
						Hoegaardsesaus
						PT15M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Hoegaardsesaus
Een heerlijk hoegaardsesaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 15 min
								
								
									Personen:
									8 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > BBQ & Grillen - Sauzen
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											2
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									Chef kok Stef Lauryssen
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Hoegaardsesaus te bereiden
De rozijntjes en de roze peper een dagje vooraf laten weken in het bier. De uien fruiten tot ze helemaal glazig zijn en blussen met het gezeefde bier. Rozijnen en peperbolletjes worden slechts op het laatste ogenblik van de bereiding toegevoegd. Het uien-biermengsel laten inkoken totdat het bier bijna verdampt is. Dan de bruine jus toevoegen. Het gerecht op smaak brengen met peper en zout en lichtjes binden met de maïzena. Het theelepeltje mosterd toevoegen samen met de rozijntjes en de roze peper.
									 
                    




 
					