KookJij

Hete gehaktballetjes met perzik

Een heerlijk hete gehaktballetjes met perzik recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 3-4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hete gehaktballetjes met perzik te bereiden

VOOR DE BALLETJES GEHAKT:
Alles door elkaar mengen en kleine balletjes van maken.
Aanbraden en dan uit de pan halen.

VOOR DE SAUS:
Het nat van de perziken en de rest van de benodigdheden door de jus mengen.
De perziken in stukjes snijden en samen met de balletjes gehakt bij de saus doen ± 10 minuten op laten staan.

ERG LEKKER MET WITTE RIJST

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Ik heb deze onlangs gemaakt met Surinaamse sambal. Wel minder dan de voorgeschreven hoeveelheid, maar ze zijn erg lekker! Zeker een aanrader bij de rijst.
m.vink

m.vink zegt:
Heb het gister gemaakt, was erg lekker, maar i.p.v. 4 eetl. sambal heb ik 3 theel. gedaan.
Geke

Geke zegt:
Zelf gebruik ik altijd sambal oelek.
willep

willep zegt:
Kun je mij vertellen welke sambal ik moet gebruiken voor de gehaktballetjes en voor de saus; dit omdat er veel soorten sambal zijn.
Liske

Liske zegt:
Lijkt me erg lekker, dit ga ik eens proberen! Maar dan wel met zilvervliesrijst en een frisse salade.
judith

judith zegt:
Ik ga dit zeker maken.
Groetjes judith
Willemien uit Canada

Willemien uit Canada zegt:
Hoi Geke,
De gehaktballetjes waren heerlijk, wij hebben ze met asperges en krieltjes gegeten. Ik neem de volgende keer maar 1 ei inplaats van 2, het was een beetje moeilijk om er balletjes van te maken. Groeten Willemien :p:p