KookJij

Hertensukade van Ramon Brugman

Wild is bij ons een erg geliefd gerecht met zon- en feestdagen. Ik ben sowieso al een fan van stoofpotjes en rundersukade dus dan is dit gerecht al bij voorbaat een succes. Achteraf was niet alleen ik enthousiast maar ook de anderen aan tafel. In het recept wordt gebruik gemaakt van anijschampignons. Die had ik willen vervangen door kastanjechampignons maar toen ik ze uit de koelkast wilde halen realiseerde ik me dat ze al in de wildbouillon waren verdwenen. Ik laat ze wel staan bij de ingrediënten zodat ik een volgende keer wel kan gebruiken.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Binnenste Buiten/ Ramon Brugman: Aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hertensukade van Ramon Brugman te bereiden

  1. Fruit de ui en knoflook aan in een beetje olijfolie.
  2. Voeg de hertensukade toe samen met de wijn. Voeg ook de rozemarijn, tijm, laurierblaadjes en kruidnagels toe. Laat dit geheel zo'n 1.5 uur à twee uur zachtjes sudderen met een deksel op de pan.
  3. (Bak nu de champignons kort aan) en snij ondertussen de wortelen, een flinke plak ontbijtkoek (eventueel vervangen door 1 tl koekkruiden) en de prei in kleine stukjes. Voeg alles toe bij de hertensukade en laat nog ongeveer een uurtje zachtjes sudderen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst