KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

Inspireer, deel, leer en geniet!

Elke dag lekker eten? Koken was nog nooit zo leuk en lekker als met de online recepten van KookJij. Van basisrecept tot sterrendiner, met meer dan 24.000 recepten vind je gemakkelijk een recept dat bij jouw past.

  • Voor iedere gelegenheid
  • Voor thuiskoks van ieder niveau
  • Gevarieerde keukens
  • Dagelijks nieuwe online recepten

Met KookJij vind je iedere dag nieuwe inspiratie en recepten voor de lekkerste taarten, salades, tussendoortjes, diners en meer. Voor een speciale gelegenheid of je dagelijkse maaltijd. Van traditioneel Nederlandse en Belgische gerechten tot vernieuwende wereldgerechten. Geniet dagelijks van smaakvolle inspiratie.

Via het geavanceerde filter kun je gemakkelijk zoeken in verschillende categorieën zoals onder andere: BBQ & Grillen, Makkelijk & Snel, Hoofdgerechten of een Speciale Gelegenheid zoals Kerst. Ben je opzoek naar een recept uit een bepaalde streek of keuken, de filter wijst jou de weg!

Deel bovendien zelf je lekkerste recepten, handigste kooktips en beste kooktechnieken met andere bezoekers en inspireer!

Filters worden geladen

Nederland recepten

  1. Hete kip (heerlijk pittig gerecht)
    Hete kip (heerlijk pittig gerecht)
    Recept voor Hete kip, een heerlijk pittig kipgerecht. Ingredienten: 8 á 10 kipdrumsticks of kipbraadsticks, 1 klein flesje ketjap (zoet), 1 Spaanse peper (klein gesneden zonder zaadjes), 2 flinke el sambal, 1,5 pond uien grof gesneden
  2. Gevulde eieren op 10 verschillende variaties
    Gevulde eieren op 10 verschillende variaties
    Gevulden eieren zijn bijna niet weg te denken tijdens een feestje of lekker hapje bij de borrel. Hierbij diverse variaties voor heerlijk gevulde eieren. Ingredienten: 4 eieren, 2 eetlepels mayonaise, peper en zout
  3. Spitskool ovenschotel
    Spitskool ovenschotel
    Een keer wat anders dan een stamppot met spitskool. Dit keer een heerlijke ovenschotel, gegratineerd met kaas. Ingredienten: 1 spitskool, 500 gram gehakt, 1 ui, Aardappelpuree, Geraspte kaas, Zout, Peper, Kerrie

  1. Koude pastasalade
    Koude pastasalade
    Een heerlijk koud pastasalade recept voor bij de barbeque. Uiteraard kan je hem natuurlijk ook gewoon als lunch eten! Ingredienten: Tomaten, Komkommer, Creme fraiche, Paprika, Rode ui, Pasta, Scheut olijfolie, Verse basilicum, Tijm, Oregano, Eventueel zout, peper, chilipoeder
  2. Oliebollen
    Oliebollen
    Zelfgebakken oliebollen met appel en rozijnen mogen met de jaarwisseling natuurlijk niet ontbreken. Een ideaal recept voor oud en nieuw of op oudejaarsavon... Ingredienten: tarwebloem, water, zout, suiker, verse gist (te koop bij de warme bakker), of 4 zakjes gedroogde gist van 7 gram, staat gelijk aan de genoemde hoeveelheid verse gist., kaneel, enkele druppeltjes citroensap, rozijnen, ver...
  3. Broodkuipje gevuld met filet american
    Broodkuipje gevuld met filet american
    Ingredienten: Peper en zout, 600 gr. rundvlees, mager, 16 sneden brood, wit, 4 el. olie, 4 el. mayonaise, 2 el. kappertjes, 60 druppels worcestershiresaus, 2 stuks sjalotten, 2 stuks augurken
  4. Aardappel gevuld met bacon
    Aardappel gevuld met bacon
    Ingredienten: 4 middelgrote vastkokende aardappelen met schil, olijfolie, zeezout, 4 plakken gerookte doorregen bacon, 8 verse salieblaadjes, 4 ansjovisfilets in olie, uitgelekt, 1 teentje knoflook, gepeld en in de lengte in plakjes g...
  5. Mosterdsoep (zeer snelle)
    Mosterdsoep (zeer snelle)
    Een heerlijk en snel recept voor mosterdsoep. Ingredienten: ruim een liter water, 2 kippenbouillonblokjes, crème fraîche, 4 eetlepels grove mosterd, bakje smeerkaas, magere spekjes, bieslook
  6. Citroenmousse
    Citroenmousse
    Een heerlijk nagerecht met een frisse citroensmaak. Ingredienten: - 250 ml slagroom, - 1 citroen, geraspt en uitgeperst, - 60 gr suiker, - 2 eiwitten
  7. Heerlijk gemarineerde schouderkarbonade (halskortelet)
    Heerlijk gemarineerde schouderkarbonade (halskortelet)
    Door de marinade eerst te koken en afkoelen komen alle smaken mooi samen in de marinade, als je daarna het vlees er een nacht (of 2 ) in laat marineren kr... Ingredienten: 2 dikke schouderkarbonades van ongeveer 200 gram per stuk, zout en peper, 2 eetlepels grove mosterd (met zaadjes erin), 2 laurierblaadjes, 2 theelepesl rozemarijn, 2 kruidnagels, 3 eetlepels ketjap (de zoete), een halve...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Salade van roze garnalen, radijzen en aardappelen met vinaigrette
    Salade van roze garnalen, radijzen en aardappelen met vinaigrette Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    . Ingredienten: 20 roze garnalen , 500 g vastkokende kleine aardappelen, 100 g gemengde sla, 2 bosjes radijzen, 1 bosje dille, gesnipperd, het sap van 2 limoenen, 100 ml olijfolie, zout, zwarte peper
  2. Salade van maatjes, rode bieten en aardappelen
    Salade van maatjes, rode bieten en aardappelen Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    . Ingredienten: 800 g aardappelen, 500 g rauwe rode bieten, geraspt, 0.5 bosje bieslook, gesnipperd, 4 takjes platte peterselie, gehakt, 2 takjes dragon, gehakt, sla voor de afwerking, 6 maatjes, 150 g yoghurt op z’n Grieks, 1 El mayona
  3. Salade van gemarineerd rundvlees en roergebakken tomaten, bonen en lente-uitjes
    Salade van gemarineerd rundvlees en roergebakken tomaten, bonen en lente-uitjes Categorie Vlees
    . Ingredienten: 600 g steak van Blauwe van Vlaanderen, 4 grote tomaten, 4 teentjes look, 4 El olijfolie, 250 g sperziebonen, 1 bosje lente-uien, 1 El azijn, 1 kleine handvol kervel, 4 takjes oregano, zout, zwarte peper
  4. Steak van Blauwe van Vlaanderen met chimichurri-saus
    Steak van Blauwe van Vlaanderen met chimichurri-saus Categorie Vlees
    . Ingredienten: 4 steaks, 12 kleine vastkokende aardappelen, 8 cocktailtomaten, 3 takjes oregano, 1 bosje koriander, 1 bosje platte peterselie, 2 teentjes look, 3 takjes tijm, 1/2 tl sterke paprika, 1 het sap van 1 limoen, olijfolie, zo
  5. Brochettes van Blauwe van Vlaanderen met huisgemaakte kruidenmayonaise
    Brochettes van Blauwe van Vlaanderen met huisgemaakte kruidenmayonaise Categorie Vlees
    . Ingredienten: 1/2 bosje dragon, 5 takjes bieslook, 1 eierdooier, 1 El sterke mosterd, 1 El citroensap, 200 ml zonnebloemolie, 2 steaks van Blauwe van Vlaanderen van ongeveer 300 g, 4 rode uien, 1 rode paprika, olijfolie bij gebruik va
  6. Rundbrochette met geroosterde bloemkool en aardappelen, geparfumeerd met citroen- en tijmolie
    Rundbrochette met geroosterde bloemkool en aardappelen, geparfumeerd met citroen- en tijmolie Categorie Vlees
    . Ingredienten: 4 rundbrochettes, 1 bloemkool, 20 krielaardappelen, geschild, 1 handvol rucola, 3 takjes tijm, de blaadjes eraf geritst, 1 teen look, gehakt, de zeste en het sap van 1 citroen, 100 ml olijfolie, 0.5 El zachte paprika, mo