KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

Inspireer, deel, leer en geniet!

Elke dag lekker eten? Koken was nog nooit zo leuk en lekker als met de online recepten van KookJij. Van basisrecept tot sterrendiner, met meer dan 24.000 recepten vind je gemakkelijk een recept dat bij jouw past.

  • Voor iedere gelegenheid
  • Voor thuiskoks van ieder niveau
  • Gevarieerde keukens
  • Dagelijks nieuwe online recepten

Met KookJij vind je iedere dag nieuwe inspiratie en recepten voor de lekkerste taarten, salades, tussendoortjes, diners en meer. Voor een speciale gelegenheid of je dagelijkse maaltijd. Van traditioneel Nederlandse en Belgische gerechten tot vernieuwende wereldgerechten. Geniet dagelijks van smaakvolle inspiratie.

Via het geavanceerde filter kun je gemakkelijk zoeken in verschillende categorieën zoals onder andere: BBQ & Grillen, Makkelijk & Snel, Hoofdgerechten of een Speciale Gelegenheid zoals Kerst. Ben je opzoek naar een recept uit een bepaalde streek of keuken, de filter wijst jou de weg!

Deel bovendien zelf je lekkerste recepten, handigste kooktips en beste kooktechnieken met andere bezoekers en inspireer!

Filters worden geladen

Libanon recepten

    1. Ingredienten: 1 middelgrote komkommer, 2 bosuitjes, 1 teentje knoflook, 2,5 dl zure room, 1 eetlepel fijngesneden verse munt, 1 theelepel citroensap
    2. Ingredienten: 350 gram kipgehakt, 3/4 kop vers broodkruim (wit), 1/3 kop gehakte pistachenoten, 1 ei, geklopt, 1/2 tl. kurkumapoeder, 1/2 tl. kaneelpoeder, 1 tl. korianderpoeder, 60 gram bloem, 2 el. olijfolie, citroenschijfjes ter de...
    3. Ingredienten: 8 lamskoteletjes, 2 kropjes botersla,buitenste bladeren weggooien en de rest scheuren tot kleinere stukjes., 2 koppen mintblaadjes, 2 citroenen, 2 theelepels witte basterdsuiker, 2 tenen knoflook,ragfijn gesnipperd, 2 sj...

    4. Ingredienten: 450 gr bloem -, 1 zakje gedroogde gist (7 gr),, 3,5 dl lauw water,, 1 theelepel suiker,, 2 el olijfolie.
    5. Ingredienten: 1kg zoete aardappels, 2 eieren, 2 eiwitten, 1 tl gemberpoeder, 100 gr boter, 20 gr bloem, 100 gr rietsuiker, 1 tl vanille-essence, 250 ml melk, 2 el rum, snufje zout
    6. Ingredienten: 500 gram griekse yoghurt, 2 theelepels zeezout, 1 theelepel zwarte peper, 1 eetlepel gedroogde oregano, 2 theelepels gedroogde tijm, 31/2 deciliter olijfolie, 1 laurierblaadje
    7. Libanees visrecept, ook geschikt met kipfilet Ingredienten: vloeibare tahin, citroensap, griekse yogurt, teentjes knoflook, uitgeperst, water, zout, cayennepeper, bloem, stevige visfilet (pangasius), olijfolie, boter, uien, gehakt, korianderblaadjes, gehakt, pijnboompitten of g...
    8. Nog een recept, waarbij vis op een betrekkelijk lage temperatuur wordt bereid in de oven Ingredienten: COUSCOUS met TOMATEN, 400 gram kerstomaatjes halveren, 3 eetlepels olijfolie extra virgine, 3 eetlepels gesnipperde platte peterselie, 2 eetlepels za''atar, COUSCOUS, 500 cc Israelische couscous, 2 eetlepel roomboter +...

    9. In Griekenland en in het midden Oosten zijn ze heel knap in het maken van "taartjes" in phyllo-deeg. Je maakt een mengsel van bv kaas-uien-knoflo... Ingredienten: 125 gram Feta (Nikzas te koop bij de PLUS), 125 gram Mozzarella, 5 eetlepels gesnipperd muntblad, flinke mespunt cayenne peper, 2 geklutste eieren, 3 eetlepels gesnipperde rode ui, 1 eetlepel gesnipperde knoflook, 2 eetl...
    10. Oorspronkelijk is pilav (pilaf) een rijstgerecht uit het middenoosten, dat met boter en uien wordt gebakken en vervolgens gegaard met bouillon en kruiden.... Ingredienten: 200 gram basmati rijst, 450 cc kokende kippenbouillon, 6 eetlepels gepelde pistache nootjes, 6 eetlepels geschaafde amandelen, 2 sjalotjes snipperen, 2 teentjes knoflook snipperen, 2 eetlepels (geklaarde) boter, 1 eetlep...
    11. Tabbouleh is een salade-achtig recept,oorspronkelijk afkomstig uit het Midden Oosten Ingredienten: 12 filets van de rode mul, chermoula kruidenmix, -2 theelepels koriander poeder, -2 theelepels komijnpoeder, -2 theelepels paprika poeder, -4 tenen knoflook,ragfijn gesnipperd, -3 eetlepels gehakte koriander, -2 eetlepel...
    12. Ingredienten: 350 gr mager lamsvlees aan een stuk, 2 fijngehakte uien, 50 gr spliterwten, 7 1/2 liter water, 1/2 theelepel zout, versgemalen zwarte peper, 1 theelepel geelwortel (kurkuma), mespunt kaneel, 2 eetlepels olie, 2 kweeperen...
    13. In dit recept gebruiken we klein gemaakte bloemkool in plaats van bulgur of rijst. Ingredienten: 1/2 bloemkool, 1 x 5 cc citroen zeste, 3 eetlepels vers uitgeperste citroensap, 20 cm komkommer in brunoise (blokjes van ± 1/2 cm), 200 gram kerstomaatjes in 4-en gedeeld, het witte en lichtgroene gedeelte van 2 lenteuit...

    14. Tabbouleh is een vegetarisch salade gerecht uit het Midden-Oosten.Er zit dan altijd in : bulgur,peterselie en tomaten.In Westerse landen is het een gewilde... Ingredienten: 250 gram bulghur, 1 komkommer,geschild,in lengte doormidden,ontzaad en in kleine blokjes, 6 tomaten,ontveld,ontpit,in kleine blokjes, 6 lenteuitjes,alleen het wit en lichtgroene deel,in fijne ringetjes gesnedwn, handvol...
    15. Falafel is een van oorsprong Libanees gerecht,dat,mid-oosters gekruid,dan tot platte balletjes gedraaid en vervolgens wordt gefrituurd. Mid-0osters kruiden... Ingredienten: 500 gram kikkererwten,minimaal 12 uur geweekt en daarna goed gedroogd, 6 blaadjes gelatine,geweekt en opgelost in wat kookwater, 1 grote ui,fijn gesnipperd, 6 teentjes knoflook,ragfijn gesneden, 1 bosje platte peterselie...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Zuurkool Loempia
    Zuurkool Loempia Categorie Warm
    lekkere snack voor tijdens de winterdagen. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 3 personen.
  2. Sambal setan maken met madame jeanette pepers
    Sambal setan maken met madame jeanette pepers Categorie Sauzen
    deze gele sambal is lekker bij roti. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  3. PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS)
    PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS) Categorie Sauzen, Overig
    lekker bij een broodje shoarma of een ander vleesgerecht. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  4. Babi pangang van krokant spek
    Babi pangang van krokant spek Categorie Vlees
    Babi pangang van krokant spek. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  5. Sticky buikspek
    Sticky buikspek Categorie Vlees
    Sticky buikspek. De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  6. Lemper met gehaktvulling
    Lemper met gehaktvulling Categorie Warm
    Een heerlijke snack op op voorraad in de diepvries te hebben. De bereidingstijd is circa 120 minuten en het is voor ongeveer 20 personen.
  7. kruidige aspergebouillon met balletjes
    kruidige aspergebouillon met balletjes Categorie met Groente
    Meestal maak ik een gebonden aspergeroomsoep maar gelet op de calorieën heb ik dit recept bedacht en is ook heerlijk. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.
  8. aspergebroodjes
    aspergebroodjes Categorie Warm
    Een lekkere snack óf lunchgerechtje. De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 6 personen.
  9. Pannenkoekjes met pekingeend
    Pannenkoekjes met pekingeend Categorie Vlees
    Pekingeend pannenkoekjes Pannenkoekjes met Pekingeend blijven mijn absolute favoriet bij de Chinees. In goede restaurants krijg je vooral het vel geserveer.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  10. Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus
    Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus Categorie Vlees
    Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus. De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.