-
RIJST : Pilav rijst met noten en gedroogd fruit
Categorie: Rijst
60 min
Oorspronkelijk is pilav (pilaf) een rijstgerecht uit het middenoosten, dat met boter en uien wordt gebakken en vervolgens gegaard met bouillon en kruiden....
Ingredienten: 200 gram basmati rijst, 450 cc kokende kippenbouillon, 6 eetlepels gepelde pistache nootjes, 6 eetlepels geschaafde amandelen, 2 sjalotjes snipperen, 2 teentjes knoflook snipperen, 2 eetlepels (geklaarde) boter, 1 eetlep...
-
Hummus lekker en makkelijk om zelf te maken
Categorie: Overig, Koud
10 min
Dit recept maakte mijn dochter een keer tijdens een avondje met haar vriendinnen. Toen ze het thuis ook een keer maakte heb ik het meteen opgeschreven en g...
Ingredienten: 2 blikken kikkererwten ( 265 gram p.st.), 5 el olijfolie, sap van 1 citroen, 2 el tahin (sesampasta), 3 teentjes knoflook, 1 tl paprikapoeder (zoet), peper en zout, handvol peterselie
-
Kip-pistache-balletjes
Categorie: Warm, Warm
20 min
Ingredienten: 350 gram kipgehakt, 3/4 kop vers broodkruim (wit), 1/3 kop gehakte pistachenoten, 1 ei, geklopt, 1/2 tl. kurkumapoeder, 1/2 tl. kaneelpoeder, 1 tl. korianderpoeder, 60 gram bloem, 2 el. olijfolie, citroenschijfjes ter de...
-
Zoete aardappelcake
Categorie: Gebak
45 min
Ingredienten: 1kg zoete aardappels, 2 eieren, 2 eiwitten, 1 tl gemberpoeder, 100 gr boter, 20 gr bloem, 100 gr rietsuiker, 1 tl vanille-essence, 250 ml melk, 2 el rum, snufje zout
-
Libanese yoghurtballetjes
Categorie: Tapas
3 min
Ingredienten: 500 gram griekse yoghurt, 2 theelepels zeezout, 1 theelepel zwarte peper, 1 eetlepel gedroogde oregano, 2 theelepels gedroogde tijm, 31/2 deciliter olijfolie, 1 laurierblaadje
-
Pita brood
Categorie: Bakken
30 min
Ingredienten: 450 gr bloem -, 1 zakje gedroogde gist (7 gr),, 3,5 dl lauw water,, 1 theelepel suiker,, 2 el olijfolie.
-
Libanese soep
Categorie: met Groente, met Zuivel
30 min
Zelfs na de yoga-les, als we lekker aan de thee zitten, wordt er over eten
en lekkere recepten gepraat.
Zo kwam ik aan dit bijzondere en heerlijke recept v...
Ingredienten: 2 uien, 6 teentjes knoflook, zonnebloemolie, 2 el kerrie, 1 dubbelblik tomatenpuree (140 gram), 400 gram rundergehakt, 1 ½ liter runderbouillon (van blokken), 2 bananen, 2 appels, ½ ananas, tijm, oregano, basilicum, bies...
-
Libanese komkommersoep
Categorie: Koude
20 min
Ingredienten: 1 middelgrote komkommer, 2 bosuitjes, 1 teentje knoflook, 2,5 dl zure room, 1 eetlepel fijngesneden verse munt, 1 theelepel citroensap
-
Taartje van Feta-Kaas in phyllo-Deeg
Categorie: Warm, Warm, Warm
60 min
In Griekenland en in het midden Oosten zijn ze heel knap in het maken van "taartjes" in phyllo-deeg. Je maakt een mengsel van bv kaas-uien-knoflo...
Ingredienten: 125 gram Feta (Nikzas te koop bij de PLUS), 125 gram Mozzarella, 5 eetlepels gesnipperd muntblad, flinke mespunt cayenne peper, 2 geklutste eieren, 3 eetlepels gesnipperde rode ui, 1 eetlepel gesnipperde knoflook, 2 eetl...
-
Falafel
Categorie: Groenten, Warm
60 min
Falafel is een van oorsprong Libanees gerecht,dat,mid-oosters gekruid,dan tot platte balletjes gedraaid en vervolgens wordt gefrituurd.
Mid-0osters kruiden...
Ingredienten: 500 gram kikkererwten,minimaal 12 uur geweekt en daarna goed gedroogd, 6 blaadjes gelatine,geweekt en opgelost in wat kookwater, 1 grote ui,fijn gesnipperd, 6 teentjes knoflook,ragfijn gesneden, 1 bosje platte peterselie...
-
Abguste beh (kweeperensoep)
Categorie: met Vlees
80 min
Ingredienten: 350 gr mager lamsvlees aan een stuk, 2 fijngehakte uien, 50 gr spliterwten, 7 1/2 liter water, 1/2 theelepel zout, versgemalen zwarte peper, 1 theelepel geelwortel (kurkuma), mespunt kaneel, 2 eetlepels olie, 2 kweeperen...
-
Tabbouleh
Categorie: Salades, Koud
45 min
Tabbouleh is een vegetarisch salade gerecht uit het Midden-Oosten.Er zit dan altijd in : bulgur,peterselie en tomaten.In Westerse landen is het een gewilde...
Ingredienten: 250 gram bulghur, 1 komkommer,geschild,in lengte doormidden,ontzaad en in kleine blokjes, 6 tomaten,ontveld,ontpit,in kleine blokjes, 6 lenteuitjes,alleen het wit en lichtgroene deel,in fijne ringetjes gesnedwn, handvol...
-
Tabbouleh met Bloemkool
Categorie: Salades
20 min
In dit recept gebruiken we klein gemaakte bloemkool in plaats van bulgur of rijst.
Ingredienten: 1/2 bloemkool, 1 x 5 cc citroen zeste, 3 eetlepels vers uitgeperste citroensap, 20 cm komkommer in brunoise (blokjes van ± 1/2 cm), 200 gram kerstomaatjes in 4-en gedeeld, het witte en lichtgroene gedeelte van 2 lenteuit...
-
Lamskarbonaadjes uit de Libanon
Categorie: Vlees, Hoofdgerecht
150 min
Ingredienten: 8 lamskoteletjes, 2 kropjes botersla,buitenste bladeren weggooien en de rest scheuren tot kleinere stukjes., 2 koppen mintblaadjes, 2 citroenen, 2 theelepels witte basterdsuiker, 2 tenen knoflook,ragfijn gesnipperd, 2 sj...
-
Samke harra
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren
0 min
Libanees visrecept, ook geschikt met kipfilet
Ingredienten: vloeibare tahin, citroensap, griekse yogurt, teentjes knoflook, uitgeperst, water, zout, cayennepeper, bloem, stevige visfilet (pangasius), olijfolie, boter, uien, gehakt, korianderblaadjes, gehakt, pijnboompitten of g...
Recept: Griekse varkenshaas schotel met souvlaki kruiden en feta
Recept: Griekse varkenshaas schotel met souvlaki kruiden en feta
Recept: Griekse varkenshaas schotel met souvlaki kruiden en feta
Recept: Griekse varkenshaas schotel met souvlaki kruiden en feta
Recept: Griekse varkenshaas schotel met souvlaki kruiden en feta
Recept: Griekse varkenshaas schotel met souvlaki kruiden en feta
Recept: Worteltjes met honing en mosterd
Recept: Plaatcake Drammenhage
Recept: Kersentaart zonder bakken uit de koelkast
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Stoofpot alles in 1 pan
Recept: Stoofpot alles in 1 pan
Recept: Pittig Patatje Stoofvlees.
Recept: Lasagne met spinazie en bananen
Recept: Sperziebonen op Javaanse wijze