KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

Inspireer, deel, leer en geniet!

Elke dag lekker eten? Koken was nog nooit zo leuk en lekker als met de online recepten van KookJij. Van basisrecept tot sterrendiner, met meer dan 24.000 recepten vind je gemakkelijk een recept dat bij jouw past.

  • Voor iedere gelegenheid
  • Voor thuiskoks van ieder niveau
  • Gevarieerde keukens
  • Dagelijks nieuwe online recepten

Met KookJij vind je iedere dag nieuwe inspiratie en recepten voor de lekkerste taarten, salades, tussendoortjes, diners en meer. Voor een speciale gelegenheid of je dagelijkse maaltijd. Van traditioneel Nederlandse en Belgische gerechten tot vernieuwende wereldgerechten. Geniet dagelijks van smaakvolle inspiratie.

Via het geavanceerde filter kun je gemakkelijk zoeken in verschillende categorieën zoals onder andere: BBQ & Grillen, Makkelijk & Snel, Hoofdgerechten of een Speciale Gelegenheid zoals Kerst. Ben je opzoek naar een recept uit een bepaalde streek of keuken, de filter wijst jou de weg!

Deel bovendien zelf je lekkerste recepten, handigste kooktips en beste kooktechnieken met andere bezoekers en inspireer!

Filters worden geladen

Israel recepten

    1. Een Knish is een recept uit de Joodse keuken van mid- en oost-Europa. Het recept is door de eeuwen heen meegenomen naar de USA (New York) en Israel. Het is... Ingredienten: 150 grampastrami snipperen, 150 gram corned beaf verkruimelen, 1 kilo aardappelen schillen en in kleine stukken snijden, 1 heel grote bombay ui snipperen, 4 teentjes knoflook snipperen, 2 - 3 eetlepels olijf olie, 3 eie...
    2. Latkes zijn een soort van aardappelpannekoekjes,gemaakt van zetmeel-rijke aardappels (zoals bv de Agria- ,Berber- of Gourmandine-rassen) Tijdens de Chanoek... Ingredienten: 2 kilogram aardappelen, geschild en fijn geraspt en daarna zo veel mogelijk ontdaan van vocht, 500 gram gele ui, grof gepureerd in een keukenblender, 4 teentjes knoflook, ragfijn gesnipperd of gestampt, 2 eieren, los gek...
    3. Oorspronkelijk een Asjkenazisch joods recept. Ingredienten: 1500 gram kip en 2 nekjes, 3 1/2 liter water, 1 grote ui in 4-en gesneden, 3 teentjes knoflook gekneusd, 15 korrels zwarte peper licht gekneusd, 2 winterwortels (niet al te groot) grof gehakt, 2 winterwortels (niet al te...

    4. Een recept uit de oude Sefardisch joodse keuken (Noord-Afrika?) Ingredienten: Recept komt uit de oud Joodse keuken, 6 Kippendijen, ontbeend,maar met vel, 1 x 5cc zeezout, 1 x 5 cc zwarte peper, 1 x 5 cc kaneel, 1 x 15 cc paprikapoeder, 6 eetlepels olijf olie, 3 eetlepels sherry, 2 grote uien, in d...
    5. Lekker voor bij de borrel.Oorspronkelijk is dit een Asjkenazisch joods recept. Ingredienten: 1 kilo grote gele uien, 3 kopjes bloem, 1 1/2 kopje maizena, 1 eetlepel knoflookpoeder, 1 eetlepel uienpoeder, 1 eetlepel cayenne peper, 1 eetlepel kristalsuiker, 1 eetlepel zeezout en wat extra om te strooien, 1 flesje...
    6. Heerlijke shoarma gerecht, moet je echt eens proberen. Ingredienten: kipfilet reepjes, kleine turkse broodjes, shoarmakruiden, milde olijfolie, 2 sjalotten, baby romainesla , komkommer, radijs, sladressing, platte peterselie, rode madamme jeanette hetesaus, gele madamme jaenette hetesaus...
    7. Uit de oud Asjkenazisch joodse keuken Ingredienten: -1 grote pompoen van ongeveer 1250 gram, geschild,, ontpit en klein gesneden, - 50 gram roomboter, -2 grote zoete uien, fijn gesnipperd, -3 appels (goudreinetten), geschild, geklokhuisd, gehakt, -300 ml appelsap, -1200 c...
    8. Uit de Asjkenazisch joodse keuken.Het gerecht bestaat uit eieren,gepocheerd in een pittige - op tomaten gebaseerde - saus.Het is een recept dat ook voorko... Ingredienten: 2 eieren, 2 sjalotten,fijn gesnipperd, 4 knoflooktenen,fijn gesnipperd, 2 rode lomboks,zaad en zaadlijst verwijder,in ringetjes, 1 groene lombok,zaad en zaadlijst verwijderd,in ringetjes, 1-2 theelepels sambal Badjak, 1...

    9. Dit recept is niet zo moeilijk te maken. Erg lekker maar eigenlijk niet zo gezonde maaltijd. Ingredienten: Kipshoarma, paprika in strips gesneden diverse kleuren, tortillawraps, ijsbergsla , komkommer dobbelsteentjes, tomaten dobbelsteentjes, mayonaise , knoflookbol fijngeperst, peterselie of bieslook bosje fijngehakt, rode...
    10. Oorspronkelijk is dit een Joods recept.In deze vorm zal het niet de rabbinale goedkeuring krijgen omdat naast een vleesproduct ook een melkproduct (boter!)... Ingredienten: 1 kweepeer, gewassen, dons er af gewreven, in kleine stukjes gesneden van 1 - 1½ cm met behoud van klokhuis., 3 eetlepels olijfolie extra virgine, 2 eetlepels roomboter of geklaarde boter, 4 kippendijen, 3 inkepingen doo...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Volkoren pizzadeeg (Broodmachine)
    Volkoren pizzadeeg (Broodmachine) Categorie Pizza's
    Op zoek naar pizzadeeg wat je kan maken in de broodbakmachine? Dit is een heerlijk recept! Ingredienten: Volkoren-Tarwemeel, Honing, Droge gist, Zout, Water (lauw-warm), Olijfolie
  2. Volkoren croque met erwtjes, gerookt spek en oude Beemsterkaas
    Volkoren croque met erwtjes, gerookt spek en oude Beemsterkaas Categorie Warm
    De smeuïge Schot Ingredienten: Olijfolie, 1/2 sjalot, 1 teentje knoflook, 140 g diepvrieserwtjes, peper, zout, 4 plakjes gerookt spek, 4 sneden volkoren (zuurdesem)brood, 2 plakken Beemster Oud
  3. Ciabattacroque met verse pesto, Italiaanse ham, artisjok en Beemsterkaas
    Ciabattacroque met verse pesto, Italiaanse ham, artisjok en Beemsterkaas Categorie Warm
    De zwoele zuiderling Ingredienten: Voor de pesto:, 40 g Beemster Oud, 40 g cashewnoten, handvol basilicum, 1 teentje knoflook, 4 el olijfolie, peper, zout, Voor de broodjes:, 2 ciabattabroodjes, 4 artisjokharten (uit bokaal), handvol rucola, fijne Italiaa
  4. Croque van roggedesembrood met gerookte zalm, groene asperges en Beemsterkaas
    Croque van roggedesembrood met gerookte zalm, groene asperges en Beemsterkaas Categorie Warm
    De ziltige Scandinaviër Ingredienten: 100 g zure room, 4 takjes dille, 1 citroen, peper, zout, 2 roggedesembroodjes, 2 plakken Beemster jong, 8 groene mini-asperges, 100 g (warm)gerookte zalm
  5. Indiase visschotel
    Indiase visschotel Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Ik wilde eens een pittige vis, nou met dit recept is het gelukt. Ik zou zeggen maak het eens en laat weten wat je er van vindt. Ingredienten: 200 gram roodbaarsfilet van de visboer, 6 gepelde tijgergarnalen(gamba) van de visboer, 4 krabsticks van de visboer, 1 citroen, chilipoeder, gemalen koriander(ketoembar), komijn(djinten), maizena of bloem, bloemkoolroos
  6. Appel, banaan en peersapje
    Appel, banaan en peersapje Categorie Slowjuicer
    Een heerlijk sapje uit de slowjuicer. Ingredienten: Elstar appel, Peer, Banaan
  7. Beenham met honing-mosterdglazuur uit de slowcooker
    Beenham met honing-mosterdglazuur uit de slowcooker Categorie Slowcooker
    Een heerlijk en relatief snel recept voor beenham uit de slowcooker. Dit keer met honing en mosterd. Ingredienten: Beenham (naturel), Honing (Lindehoning), Franse Mosterd, Kruidnagel, Whisky (Bushmills Original)
  8. Tarte Flambee met Jalapeno
    Tarte Flambee met Jalapeno Categorie Overig
    Een eigen bedachte variant op het gerecht Tarte Flambee, van origine uit de Elzas. Ingredienten: Tarte Flambee deeg (Tante Fannie), Jalapeno, (Rode) ui, Gerookte spekreepjes, Creme Fraiche
  9. Chili con Carne zonder bonen
    Chili con Carne zonder bonen Categorie Overig
    Chili con Carne, maar dan zonder de bonen. Ingredienten: Gehakt, Ui, Knoflook, Chilipoeder, Zout, Peper, Courgette, Paprika, Tomatenblokjes
  10. Gehakttaart met croissantdeeg
    Gehakttaart met croissantdeeg Categorie Overig
    Ik had nog een blikje croissantdeeg staan wat op moest en deze taart van gemaakt Ingredienten: 1 prei , 1 ui, 1 teentje knoflook, 125 gram spekreepjes of blokjes, 300 gram rundergehakt, 1 blikje croissantdeeg, peper en zout uit de molen, cayennepeper, pikante paprikapoeder, ±100 gram geraspte kaas (welke jij lekke