KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

Inspireer, deel, leer en geniet!

Elke dag lekker eten? Koken was nog nooit zo leuk en lekker als met de online recepten van KookJij. Van basisrecept tot sterrendiner, met meer dan 24.000 recepten vind je gemakkelijk een recept dat bij jouw past.

  • Voor iedere gelegenheid
  • Voor thuiskoks van ieder niveau
  • Gevarieerde keukens
  • Dagelijks nieuwe online recepten

Met KookJij vind je iedere dag nieuwe inspiratie en recepten voor de lekkerste taarten, salades, tussendoortjes, diners en meer. Voor een speciale gelegenheid of je dagelijkse maaltijd. Van traditioneel Nederlandse en Belgische gerechten tot vernieuwende wereldgerechten. Geniet dagelijks van smaakvolle inspiratie.

Via het geavanceerde filter kun je gemakkelijk zoeken in verschillende categorieën zoals onder andere: BBQ & Grillen, Makkelijk & Snel, Hoofdgerechten of een Speciale Gelegenheid zoals Kerst. Ben je opzoek naar een recept uit een bepaalde streek of keuken, de filter wijst jou de weg!

Deel bovendien zelf je lekkerste recepten, handigste kooktips en beste kooktechnieken met andere bezoekers en inspireer!

Filters worden geladen

Israel recepten

    1. Oorspronkelijk een Asjkenazisch joods recept. Ingredienten: 1500 gram kip en 2 nekjes, 3 1/2 liter water, 1 grote ui in 4-en gesneden, 3 teentjes knoflook gekneusd, 15 korrels zwarte peper licht gekneusd, 2 winterwortels (niet al te groot) grof gehakt, 2 winterwortels (niet al te...
    2. Lekker voor bij de borrel.Oorspronkelijk is dit een Asjkenazisch joods recept. Ingredienten: 1 kilo grote gele uien, 3 kopjes bloem, 1 1/2 kopje maizena, 1 eetlepel knoflookpoeder, 1 eetlepel uienpoeder, 1 eetlepel cayenne peper, 1 eetlepel kristalsuiker, 1 eetlepel zeezout en wat extra om te strooien, 1 flesje...
    3. Heerlijke shoarma gerecht, moet je echt eens proberen. Ingredienten: kipfilet reepjes, kleine turkse broodjes, shoarmakruiden, milde olijfolie, 2 sjalotten, baby romainesla , komkommer, radijs, sladressing, platte peterselie, rode madamme jeanette hetesaus, gele madamme jaenette hetesaus...

    4. Latkes zijn een soort van aardappelpannekoekjes,gemaakt van zetmeel-rijke aardappels (zoals bv de Agria- ,Berber- of Gourmandine-rassen) Tijdens de Chanoek... Ingredienten: 2 kilogram aardappelen, geschild en fijn geraspt en daarna zo veel mogelijk ontdaan van vocht, 500 gram gele ui, grof gepureerd in een keukenblender, 4 teentjes knoflook, ragfijn gesnipperd of gestampt, 2 eieren, los gek...
    5. Uit de oud Asjkenazisch joodse keuken Ingredienten: -1 grote pompoen van ongeveer 1250 gram, geschild,, ontpit en klein gesneden, - 50 gram roomboter, -2 grote zoete uien, fijn gesnipperd, -3 appels (goudreinetten), geschild, geklokhuisd, gehakt, -300 ml appelsap, -1200 c...
    6. Dit recept is niet zo moeilijk te maken. Erg lekker maar eigenlijk niet zo gezonde maaltijd. Ingredienten: Kipshoarma, paprika in strips gesneden diverse kleuren, tortillawraps, ijsbergsla , komkommer dobbelsteentjes, tomaten dobbelsteentjes, mayonaise , knoflookbol fijngeperst, peterselie of bieslook bosje fijngehakt, rode...
    7. Een Knish is een recept uit de Joodse keuken van mid- en oost-Europa. Het recept is door de eeuwen heen meegenomen naar de USA (New York) en Israel. Het is... Ingredienten: 150 grampastrami snipperen, 150 gram corned beaf verkruimelen, 1 kilo aardappelen schillen en in kleine stukken snijden, 1 heel grote bombay ui snipperen, 4 teentjes knoflook snipperen, 2 - 3 eetlepels olijf olie, 3 eie...
    8. Een recept uit de oude Sefardisch joodse keuken (Noord-Afrika?) Ingredienten: Recept komt uit de oud Joodse keuken, 6 Kippendijen, ontbeend,maar met vel, 1 x 5cc zeezout, 1 x 5 cc zwarte peper, 1 x 5 cc kaneel, 1 x 15 cc paprikapoeder, 6 eetlepels olijf olie, 3 eetlepels sherry, 2 grote uien, in d...

    9. Oorspronkelijk is dit een Joods recept.In deze vorm zal het niet de rabbinale goedkeuring krijgen omdat naast een vleesproduct ook een melkproduct (boter!)... Ingredienten: 1 kweepeer, gewassen, dons er af gewreven, in kleine stukjes gesneden van 1 - 1½ cm met behoud van klokhuis., 3 eetlepels olijfolie extra virgine, 2 eetlepels roomboter of geklaarde boter, 4 kippendijen, 3 inkepingen doo...
    10. Uit de Asjkenazisch joodse keuken.Het gerecht bestaat uit eieren,gepocheerd in een pittige - op tomaten gebaseerde - saus.Het is een recept dat ook voorko... Ingredienten: 2 eieren, 2 sjalotten,fijn gesnipperd, 4 knoflooktenen,fijn gesnipperd, 2 rode lomboks,zaad en zaadlijst verwijder,in ringetjes, 1 groene lombok,zaad en zaadlijst verwijderd,in ringetjes, 1-2 theelepels sambal Badjak, 1...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Lemper met gehaktvulling
    Lemper met gehaktvulling Categorie Warm
    Een heerlijke snack op op voorraad in de diepvries te hebben. De bereidingstijd is circa 120 minuten en het is voor ongeveer 20 personen.
  2. kruidige aspergebouillon met balletjes
    kruidige aspergebouillon met balletjes Categorie met Groente
    Meestal maak ik een gebonden aspergeroomsoep maar gelet op de calorieën heb ik dit recept bedacht en is ook heerlijk. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.
  3. aspergebroodjes
    aspergebroodjes Categorie Warm
    Een lekkere snack óf lunchgerechtje. De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 6 personen.
  4. Pannenkoekjes met pekingeend
    Pannenkoekjes met pekingeend Categorie Vlees
    Pekingeend pannenkoekjes Pannenkoekjes met Pekingeend blijven mijn absolute favoriet bij de Chinees. In goede restaurants krijg je vooral het vel geserveer.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  5. Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus
    Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus Categorie Vlees
    Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus. De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  6. Tagliatelle met garnalen
    Tagliatelle met garnalen Categorie Pasta's
    Tagliatelle met garnalen. De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  7. Pastaschotel met broccoli en kruidenroomkaas
    Pastaschotel met broccoli en kruidenroomkaas Categorie Pasta's
    Pastaschotel met broccoli en kruidenroomkaas. De bereidingstijd is circa 55 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  8. Tortilla met Surinaams gekruide kip
    Tortilla met Surinaams gekruide kip Categorie Wraps
    Tortilla met Surinaams gekruide kip. De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  9. Gevulde kip samba broodjes
    Gevulde kip samba broodjes Categorie Gerecht
    Gevulde kip samba broodjes. De bereidingstijd is circa 85 minuten en het is voor ongeveer 12 personen.
  10. Heringssalat met Rode Biet
    Heringssalat met Rode Biet Categorie Overig
    Een Duits gerecht dat in tegenstelling tot de Heringstip niet met zure maar met zoute haring gemaakt wordt. De bereidingstijd is circa 60 minuten en het is voor ongeveer 12 personen.