-
Indische Hachee
Categorie: Vlees
180 min
Ingredienten: 500 gram rundvlees bv riblappen in stukken, peper, zout, laurierblad, 1 teen knoflook, 100 gram boter, 2 kruidnagelen, 1 kg uien, gepeld en in dunne ringen gesneden, 1 scheut rode wijn, 4 eetl zoete ketjap (benteng), 1 t...
-
Babi Pangang à la Henkie
Categorie: Vlees
60 min
Deze Babi pangang wint het van de Chinees op de hoek, althans, dat vinden wij. Pas het aan naar eigen smaak, dus blijven proeven!
Ingredienten: 500 gr. varkensvlees, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 2 el. bruine suiker, 2 el. ketjap asin, 1 el. stroop, 1 a 2 theel sambal, 2 blikjes tomaten puree, 3 theelepels djahé (gemberpoeder), zout en peper
-
Sperziebonen in ketjapsaus: Boentjies ketjap
Categorie: Groenten
12 min
Ingredienten: 300 gram sperziebonen schoongemaakt en gehalveerd, 1 el arachide-olie, 1 tl sesamolie, 1 teentje knoflook ontveld en geplet, 2 lente-uitjes in ringetjes gesneden, 2 el ketjap, 2 el water, 50 gram taugé, 50 gram pinda's d...
-
Varkenshaas in honing- ketjapsaus
Categorie: Vlees, Vlees
25 min
Ingredienten: 6 eetlepels ketjap, 2 eetlepel honing, 1 blikje tomatenpuree, 4 teentjes knoflook, 1 theelepel zout, 2 theelepels sambal badjak, 2 uien, 2 varkenshaasjes., braadboter, 100 ml. water
-
Sperziebonen op Javaanse wijze
Categorie: Rijst
45 min
Een keer wat anders dan bij de aardappels. Deze variatie met sperzieboontjes is erg lekker. Eet dit samen met rijst of mie.
Ingredienten: 750 gram sperziebonen, 2 eetlepels (Olijf) olie, 250 gram speklapjes, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 1 vers chilipepertje (indien niet aanwezig een klein beetje sambal), 1 theelepel suiker, 3 eetlepels ketjap manis, 1/...
-
Rawit sambal
Categorie: Koud
30 min
Ingredienten: Rawit, Suiker, Trassi, Bouillonblokje, Ui, Tomaat, Tomatenketchup, Zonnebloemolie
-
Lumpers
Categorie: Rijst, Warm
120 min
Lekkere snack met kleefrijst en kipvulling
Ingredienten: 1000 gram ketanrijst (kleefrijst), zout,, ½ blok santen,, 1 liter water,, pandanblad,, vulling :, 1 kilo kippendrumsticks,, kippenbouillonblok,, 4 kemirie's,, 3 uien,, 1 theelepel ketoembar,, ½ theelepel koenjit,, 2 sala...
-
Pittige kerriesoep met kip, prei en kokosmelk
Categorie: Maaltijdsoepen
45 min
Oorspronkelijk een soep uit de Indiase keuken, maar door Jiri een beetje naar het Indische getrokken.
Ingredienten: 2 el zonnebloemolie, 1 teentje knoflook, fijngesneden, 1 Spaans pepertje, ragfijn gesneden, stukje verse gemberwortel, ca 3 cm, geraspt, 2 sjalotjes, gesnipperd, 2 el kerriepoeder Madras of Garam Masala, 1 el koenjit, 2...
-
Pittige Indische rundvleesstoofpot
Categorie: Vlees
150 min
Een heerlijk stoofpotje, serveer met gekookte aardappels of rijst.
Ingredienten: 750 gram riblappen, 750 gram uien, zout, peper, 3 kruidnagelen, 1 laurierblad (of 1 blad daon salam ), 2 rode Spaanse pepers, 1/2 dl ketjap manis, 4 teentjes knoflook, 3 eetlepels olie, 1 theelepel ketoembar ( koriander...
-
Indonesische Loempia's
Categorie: Warm
120 min
Gevulde, zéér dunne gefrituurde flensjes
Ingredienten: voor de vulling:, 2 uien, 400 gram tauge, 4 tenen knoflook, 400 gram witte kool kleingesneden, 2 stelen prei kleingesneden, 1 rundvlees bouillonblok verkruimeld, 2 kleine blikjes bamboescheuten in sliertjes, 1 gerookte k...
-
Lemper met gehaktvulling
Categorie: Warm
120 min
Een heerlijke snack op op voorraad in de diepvries te hebben
Ingredienten: ketanrijst, Zout, pandanblad, kokosblok, mager half om half gehakt, uien, goela djawa, trassi, knoflooktenen, salambladeren, kemirienoten, bouillonblokken, kokosblok, Serehstengel, djeruk purut, laos, djintan, kunjit (ge...
-
Spekkoek
Categorie: Gebak, Koud
120 min
Spekkoek (Indonesisch: Spekuk of Lapis Legit) is een Indische cake- of koekachtige lekkernij die tijdens de koloniale tijd in Nederlands-Indië is onts...
Ingredienten: • 100 gr. bloem, • 250 gr. (room)boter, • 8 eieren, • 50 gr. kaneel, • 250 gr. basterdsuiker, • 3 theelepels anijs, • 15 gr. nootmuskaat, • 15 gr. kruidnagelpoeder, • 15 gr. kardemom, • 2 eetlepels koffieroom, • 1 zakje...
-
Kippenbouten gestoofd in Indische pikante saus
Categorie: Stoofschotels
125 min
Dit zijn de heerlijkste kippenbouten die ik in tijden heb gegeten, ze zijn gestoofd in Indische pikante saus
Ingredienten: 4 kippenbouten (flink gekruid met peper en zout, evt wat gemberpoeder), 50 gr boter + 4 el zonnebloem-olie, DE PIKANTE STOOFSAUS:, 2 sjalotjes, geraspt, 6 teentjes knoflook, geraspt, 1 Spaans pepertje, ragfijn gesneden,...
-
Pittige vleesschotel
Categorie: Vlees, Vlees
400 min
Een heerlijk pittig vleesgerecht wat geserveerd kan worden met rijst en eventueel sla.
Ingredienten: 500 gr. kipfilet of varkensfilet, 8 eetlepels azijn, 8 eetlepels tomatenketchup, 8 eetlepels ketjap manis, 1 theelepel sambal oelek, 1 theelepel sambal manis, 1 theelepel sambal brandal, 2 eetlepels olie, 2 eetlepels pin...
-
Krabbetjes uit Indonesie
Categorie: Vlees
160 min
Spare ribs zijn niet alleen een hit in de westerse wereld. Ook de aziatische landen hebben een plaats ingeruimd in hun kookboeken voor deze lekkernij.
Ingredienten: 6 spare ribszonder het kale bot, 2 gesnipperde Bombay uien, 6 gesnipperde teentjes knoflook, 1 eetlepels vers geraspte gemberwortel, 1 gekneusde sereh stengel, 10 cc ketumbar, 4 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels tomate...
Recept: Groen(t)e kerstboom van de bakplaat
Recept: Chinese kippensoep
Recept: Gehaktbroodje met rode biet
Recept: Indonesische Loempia's
Recept: Indische Hachee
Gebruiker: joop bels
Recept: Reebiefstuk met wilde spinazie
Recept: Aardbeien Babs
Recept: Taco Dip
Recept: Kleverige kip uit de oven
Recept: Aardappel anders
Recept: Pika Natural (ZEER HEET)
Recept: Grog met rum en honing
Recept: Stoofpotje van varkenshaasje
Recept: Schweinegebrat uit de Sousvide