KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

Inspireer, deel, leer en geniet!

Elke dag lekker eten? Koken was nog nooit zo leuk en lekker als met de online recepten van KookJij. Van basisrecept tot sterrendiner, met meer dan 24.000 recepten vind je gemakkelijk een recept dat bij jouw past.

  • Voor iedere gelegenheid
  • Voor thuiskoks van ieder niveau
  • Gevarieerde keukens
  • Dagelijks nieuwe online recepten

Met KookJij vind je iedere dag nieuwe inspiratie en recepten voor de lekkerste taarten, salades, tussendoortjes, diners en meer. Voor een speciale gelegenheid of je dagelijkse maaltijd. Van traditioneel Nederlandse en Belgische gerechten tot vernieuwende wereldgerechten. Geniet dagelijks van smaakvolle inspiratie.

Via het geavanceerde filter kun je gemakkelijk zoeken in verschillende categorieën zoals onder andere: BBQ & Grillen, Makkelijk & Snel, Hoofdgerechten of een Speciale Gelegenheid zoals Kerst. Ben je opzoek naar een recept uit een bepaalde streek of keuken, de filter wijst jou de weg!

Deel bovendien zelf je lekkerste recepten, handigste kooktips en beste kooktechnieken met andere bezoekers en inspireer!

Filters worden geladen

Indonesie recepten

  1. Spekkoek
    Spekkoek
    Spekkoek (Indonesisch: Spekuk of Lapis Legit) is een Indische cake- of koekachtige lekkernij die tijdens de koloniale tijd in Nederlands-Indië is onts... Ingredienten: • 100 gr. bloem, • 250 gr. (room)boter, • 8 eieren, • 50 gr. kaneel, • 250 gr. basterdsuiker, • 3 theelepels anijs, • 15 gr. nootmuskaat, • 15 gr. kruidnagelpoeder, • 15 gr. kardemom, • 2 eetlepels koffieroom, • 1 zakje...
  2. Pisang goreng (gebakken banaan)
    Pisang goreng (gebakken banaan)
    Pisang goreng (gebakken banaan) Ingredienten: 4 rijpe bakbananen, 1 ei, 225 gr bloem, 1 tl bakpoeder, 1 dl melk, 3 el water, 1 pakje vanillesuiker, 3 el suiker, zout, olie
  3. Indonesische spekkoek
    Indonesische spekkoek
    Ingredienten: 350 gram boter, 5 theelepels vanille suiker, 250 gram poedersuiker, 9 grote eieren, 175 gram bloem, 1/2 theelepel zout, 2 eetlepels koffie room, 10 theelepels kaneel, 3 theelepels nootmuskaat, 3 theelepels kruidnagel poe...

  1. Zwarte kip
    Zwarte kip
    Ingredienten: 1 kg Kipvleugeltjes, 8 eetl. Suiker, 8 eetl. Ketjap benting manis nr 1 (verkrijgbaar bij toko), 1 eetl. Tamarinde, 1 eetl. Sambal Brandal of Sambal Badjak, 1 eetl. Sambal Oelek, 1 grote Ui, 4 teentje Knoflook, Sate kruid...
  2. Ayam Pedis
    Ayam Pedis
    Letterlijk vertaald: hete kip. Je kunt dit gerecht net zo heet maken als je wilt. Sambal Badjak is vrij mild, sambal oelek is al scherper en als je sambal... Ingredienten: 500 gram kip van de dijen in kleine blokjes gesneden, 3 bombay uien snipperen, 4 teentjes knoflook snipperen, 300 cc kippenbouillon, 150 cc ketjap manis, 40 cc witte balsamico azijn, 5 eetlepels palmsuiker, 5 eetlepels H...
  3. Indonesische hete kip
    Indonesische hete kip
    Ingredienten: 5 kilogram kippenpoten(bouten), 3 grote uien, 1 blok trassie, 1 stukje laos (gemberwortel), 5 blaadjes verse (of gedroogde) salem, 6 grote tenen knoflook, 3 grote (volle) eetlepels sambal oelek, 1 eetlepel suiker, 1 thee...
  4. Varkenshaas in honing- ketjapsaus
    Varkenshaas in honing- ketjapsaus
    Ingredienten: 6 eetlepels ketjap, 2 eetlepel honing, 1 blikje tomatenpuree, 4 teentjes knoflook, 1 theelepel zout, 2 theelepels sambal badjak, 2 uien, 2 varkenshaasjes., braadboter, 100 ml. water
  5. Bami Goreng
    Bami Goreng
    Ingredienten: zout en peper, 100 g peultjes, 1 prei, 2 teentjes knoflook, 50 g gerookte spekreepjes, 150 g rundergehakt, 100 g taugé, 250 g noedels, 1 pakje Indonesische bami goreng kruidenpasta van MeiAsia, 1 el wokolie
  6. Lumper  Indonesische gevulde rijst rol
    Lumper Indonesische gevulde rijst rol
    Ingredienten: 1kilo Ketan rijst ,, 500 gram kipfilet, u kunt ook gehakt gebruiken,, 6-8 kemirinoten,, Grote rode Ui,, 5a7 teentjes knoflook,, 1.1/2 theelepel Djinten 1,, 1/2 theelepel Laos,, 1 eetlepel Trassi,, 1 eetlepel ketoembar,...
  7. sugar snaps met sesamzout
    sugar snaps met sesamzout
    Ingredienten: 500 gram sugar snaps, schoongemaakt, 2 theelepels sesamolie, 0,6 dl citroensap, 1 eetlepel sesamzaadjes, geroosterd, zeezout
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Ayam Pedis
    Ayam Pedis Categorie Vlees
    Letterlijk vertaald :hete kip.Je kunt dit gerecht net zo heet maken als je wilt.Sambal Badjak is vrij mild,sambal oelek is al scherper en als je sambal geb... Ingredienten: 500 gram kip van de dijen in kleine blokjes gesneden, 3 bombay uien snipperen, 4 teentjes knoflook snipperen, 300 cc kippenbouillon, 150 cc ketjap manis, 40 cc witte balsamico azijn, 5 eetlepels palmsuiker, 5 eetlepels H
  2. Onglet in hooi gegaard met geroosterde spruiten en biersausje
    Onglet in hooi gegaard met geroosterde spruiten en biersausje Categorie Vlees
    . Ingredienten: een stuk onglet (ongeveer 1kg), 2 el olijfolie, 50 g boter, 300 g hooi, fleur de sel, peper, 1 boeketje Provençaalse kruiden, 30 g boter, 2 sjalotten, 1 el bloem, 300 ml donker kasteelbier, 3 el peterselie, mosterd, 1el
  3. Aardappelterrine, salade en gepocheerd ei
    Aardappelterrine, salade en gepocheerd ei Categorie Overig
    . Ingredienten: 1/2 kg vastkokende aardappelen, gemengde salade (4 personen), 4 eieren, 80 g boter, peper en zout, 1 scheut azijn, dressing naar keuze
  4. Ovenpannenkoek met Bouquet des Moines, spek, gegrilde groenten en ei
    Ovenpannenkoek met Bouquet des Moines, spek, gegrilde groenten en ei Categorie Ovenschotels
    . Ingredienten: 2 eieren, 150 ml melk, 100 g bloem, 3 el gesmolten boter, zout, 100 ml water, bakboter, 4 el gesmolten boter, 400 g Bouquet des Moines, 225 g plakjes fijngesneden spek, 4 eieren, 4 aardperen, 1/4 knolselder, 1/4 pompoen,
  5. Gebakken hondshaai met krieltjes, jonge prei en kerstomaat
    Gebakken hondshaai met krieltjes, jonge prei en kerstomaat Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    . Ingredienten: 600 g hondshaaifilet, peper en zout, boter, 500 g krieltjes, 1 sjalot, 2 jonge preiwitten, 2 stuks steranijs, 300 g kerstomaatjes, 4 takjes dille
  6. Rog met Zuiderse venkel, kaascrumble en limoen
    Rog met Zuiderse venkel, kaascrumble en limoen Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    . Ingredienten: 4 roggevleugels van elk 300 g, 3 el gehakte dragon, 50 g boter, peper en zout, 2 venkelknollen , olijfolie, 30 g panko (japans broodkruim), 30 g Parmezaanse kaas, 1 limoen, geraspt, 1 kl venkelzaad, 4 el gehakte dille