KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

Inspireer, deel, leer en geniet!

Elke dag lekker eten? Koken was nog nooit zo leuk en lekker als met de online recepten van KookJij. Van basisrecept tot sterrendiner, met meer dan 24.000 recepten vind je gemakkelijk een recept dat bij jouw past.

  • Voor iedere gelegenheid
  • Voor thuiskoks van ieder niveau
  • Gevarieerde keukens
  • Dagelijks nieuwe online recepten

Met KookJij vind je iedere dag nieuwe inspiratie en recepten voor de lekkerste taarten, salades, tussendoortjes, diners en meer. Voor een speciale gelegenheid of je dagelijkse maaltijd. Van traditioneel Nederlandse en Belgische gerechten tot vernieuwende wereldgerechten. Geniet dagelijks van smaakvolle inspiratie.

Via het geavanceerde filter kun je gemakkelijk zoeken in verschillende categorieën zoals onder andere: BBQ & Grillen, Makkelijk & Snel, Hoofdgerechten of een Speciale Gelegenheid zoals Kerst. Ben je opzoek naar een recept uit een bepaalde streek of keuken, de filter wijst jou de weg!

Deel bovendien zelf je lekkerste recepten, handigste kooktips en beste kooktechnieken met andere bezoekers en inspireer!

Filters worden geladen

Indonesie recepten

    1. Deze Babi pangang wint het van de Chinees op de hoek, althans, dat vinden wij. Pas het aan naar eigen smaak, dus blijven proeven! Ingredienten: 500 gr. varkensvlees, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 2 el. bruine suiker, 2 el. ketjap asin, 1 el. stroop, 1 a 2 theel sambal, 2 blikjes tomaten puree, 3 theelepels djahé (gemberpoeder), zout en peper
    2. Ingredienten: 500 gram rundvlees bv riblappen in stukken, peper, zout, laurierblad, 1 teen knoflook, 100 gram boter, 2 kruidnagelen, 1 kg uien, gepeld en in dunne ringen gesneden, 1 scheut rode wijn, 4 eetl zoete ketjap (benteng), 1 t...
    3. Ingredienten: 6 eetlepels ketjap, 2 eetlepel honing, 1 blikje tomatenpuree, 4 teentjes knoflook, 1 theelepel zout, 2 theelepels sambal badjak, 2 uien, 2 varkenshaasjes., braadboter, 100 ml. water

    4. Een keer wat anders dan bij de aardappels. Deze variatie met sperzieboontjes is erg lekker. Eet dit samen met rijst of mie. Ingredienten: 750 gram sperziebonen, 2 eetlepels (Olijf) olie, 250 gram speklapjes, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 1 vers chilipepertje (indien niet aanwezig een klein beetje sambal), 1 theelepel suiker, 3 eetlepels ketjap manis, 1/...
    5. Ingredienten: 300 gram sperziebonen schoongemaakt en gehalveerd, 1 el arachide-olie, 1 tl sesamolie, 1 teentje knoflook ontveld en geplet, 2 lente-uitjes in ringetjes gesneden, 2 el ketjap, 2 el water, 50 gram taugé, 50 gram pinda's d...
    6. Oorspronkelijk een soep uit de Indiase keuken, maar door Jiri een beetje naar het Indische getrokken. Ingredienten: 2 el zonnebloemolie, 1 teentje knoflook, fijngesneden, 1 Spaans pepertje, ragfijn gesneden, stukje verse gemberwortel, ca 3 cm, geraspt, 2 sjalotjes, gesnipperd, 2 el kerriepoeder Madras of Garam Masala, 1 el koenjit, 2...
    7. Spekkoek (Indonesisch: Spekuk of Lapis Legit) is een Indische cake- of koekachtige lekkernij die tijdens de koloniale tijd in Nederlands-Indië is onts... Ingredienten: • 100 gr. bloem, • 250 gr. (room)boter, • 8 eieren, • 50 gr. kaneel, • 250 gr. basterdsuiker, • 3 theelepels anijs, • 15 gr. nootmuskaat, • 15 gr. kruidnagelpoeder, • 15 gr. kardemom, • 2 eetlepels koffieroom, • 1 zakje...
    8. Een heerlijk pittig vleesgerecht wat geserveerd kan worden met rijst en eventueel sla. Ingredienten: 500 gr. kipfilet of varkensfilet, 8 eetlepels azijn, 8 eetlepels tomatenketchup, 8 eetlepels ketjap manis, 1 theelepel sambal oelek, 1 theelepel sambal manis, 1 theelepel sambal brandal, 2 eetlepels olie, 2 eetlepels pin...

    9. Deze Atjar maak ik al jaren en is altijd een reuze succes. Ik krijg dan altijd te horen, "Dit is lekkerder dan uit een potje". Ingredienten: 1/2 witte kool (hangt van de grootte van de kool af) in dunne reepjes gesneden, 3 peentjes, juliënne gesneden, 3 dl. water, 3 dl. blanke natuurazijn, 6 afgestreken eetlepels suiker, 2 theelepels Koenjit, 1 theelepel Keto...
    10. Een heerlijk stoofpotje, serveer met gekookte aardappels of rijst. Ingredienten: 750 gram riblappen, 750 gram uien, zout, peper, 3 kruidnagelen, 1 laurierblad (of 1 blad daon salam ), 2 rode Spaanse pepers, 1/2 dl ketjap manis, 4 teentjes knoflook, 3 eetlepels olie, 1 theelepel ketoembar ( koriander...
    11. Pisang goreng (gebakken banaan) Ingredienten: 4 rijpe bakbananen, 1 ei, 225 gr bloem, 1 tl bakpoeder, 1 dl melk, 3 el water, 1 pakje vanillesuiker, 3 el suiker, zout, olie
    12. Ingredienten: Flensjes:, - 1 ei, - mespunt zout, - 3 dl dunne kokosmelk, - 3 druppels pandanextract, - 150 gram zelfrijzend bakmeel, - plantaardige olie, Kokossaus:, - 4 dl dunne kokosmelk, - 2 el kristalsuiker, - 1 pandanblad (verkri...
    13. Ingredienten: 4 kemirienoten geraspt, 3 el ketjap manis, 2 el santen mix, 2 tl djahé, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 tl sambal oelek, 0,5 el witte basterdsuiker, 1 el citroensap, 1 el (arachide)olie, 2 dl kokend water, 2 el bawang goreng...

    14. Ingredienten: voor plusminus 4 personen aardappelen,, olie om in te bakken,, 1 grote ui,, minimaal 3 teentjes knoflook, minimaal 1-2 theelepel sambal oelek,,, stuk trassi, 1 theelepel laos,, 1 eetl bruine suiker,, ketjap ,, ietsje zou...
    15. Gehaktballetjes zijn er in allerlei soorten. Deze pittige variant is zeker een aanrader om te maken en van te genieten. Ingredienten: 1/2 kg. rundergehakt, 2 knoflookteentjes, 2 kleine sjalotjes, zout naar smaak, vers gemalen peper, 1 tl. ketoembar, 1/2 tl. djinten, 2 lekkere verse lombokjes - zeer fijn versnipperen (of 2 tl. sambal oelek), 1 ei, 2 eet...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Hartige krans van croissantdeeg
    Hartige krans van croissantdeeg Categorie Gerecht
    Hartige krans van croissantdeeg. De bereidingstijd in cira 15 minuten en is voor ongeveer 8 personen.
  2. Knoflookbrood
    Knoflookbrood Categorie Bijgerechten, Gerecht
    Knoflookbrood. De bereidingstijd in cira 20 minuten en is voor ongeveer 8 personen.
  3. Mie met Chinese kool, gewokte shoarmareepjes, doperwten en courgette
    Mie met Chinese kool, gewokte shoarmareepjes, doperwten en courgette Categorie Vlees, Wokken
    Mie met Chinese kool, gewokte shoarmareepjes, doperwten en courgette. De bereidingstijd in cira 20 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  4. Ovenschotel van aardappelen, prei en gerookte zalm
    Ovenschotel van aardappelen, prei en gerookte zalm Categorie Ovenschotels
    Ovenschotel van aardappelen, prei en gerookte zalm. De bereidingstijd in cira 50 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  5. Moksie Meti-Tjauw min met varkenshaas
    Moksie Meti-Tjauw min met varkenshaas Categorie Vlees, Wokken
    Moksie Meti-Tjauw min met varkenshaas. De bereidingstijd in cira 180 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  6. Kipdrumsticks Losie Foroe met frisse rijstsalade
    Kipdrumsticks Losie Foroe met frisse rijstsalade Categorie Gevogelte, Rijst, Salades
    Kipdrumsticks Losie Foroe met frisse rijstsalade. De bereidingstijd in cira 160 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  7. Sperziebonenrolletjes met cottage cheese, gerookte zalm en knolselderijpuree
    Sperziebonenrolletjes met cottage cheese, gerookte zalm en knolselderijpuree Categorie Hoofdgerecht, Vis, schaal- en schelpdieren
    Sperziebonenrolletjes met cottage cheese, gerookte zalm en knolselderijpuree. De bereidingstijd in cira 50 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  8. Pasta met feta en tomaat uit de oven
    Pasta met feta en tomaat uit de oven Categorie Pasta's, Vegetarisch, Low Budget
    Pasta met feta en tomaat uit de oven. De bereidingstijd in cira 20 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  9. Tortilla’s met rundvlees, paprika en ananas
    Tortilla’s met rundvlees, paprika en ananas Categorie Wraps
    Tortilla’s met rundvlees, paprika en ananas. De bereidingstijd in cira 20 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  10. Mini-krieltjes met warmgerookte zalm en ricotta-yoghurtspread
    Mini-krieltjes met warmgerookte zalm en ricotta-yoghurtspread Categorie Hoofdgerecht, Vis, schaal- en schelpdieren, Salades, Low Budget
    Mini-krieltjes met warmgerookte zalm en ricotta-yoghurtspread, glutenvrij. De bereidingstijd in cira 15 minuten en is voor ongeveer 4 personen.