KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

Inspireer, deel, leer en geniet!

Elke dag lekker eten? Koken was nog nooit zo leuk en lekker als met de online recepten van KookJij. Van basisrecept tot sterrendiner, met meer dan 24.000 recepten vind je gemakkelijk een recept dat bij jouw past.

  • Voor iedere gelegenheid
  • Voor thuiskoks van ieder niveau
  • Gevarieerde keukens
  • Dagelijks nieuwe online recepten

Met KookJij vind je iedere dag nieuwe inspiratie en recepten voor de lekkerste taarten, salades, tussendoortjes, diners en meer. Voor een speciale gelegenheid of je dagelijkse maaltijd. Van traditioneel Nederlandse en Belgische gerechten tot vernieuwende wereldgerechten. Geniet dagelijks van smaakvolle inspiratie.

Via het geavanceerde filter kun je gemakkelijk zoeken in verschillende categorieën zoals onder andere: BBQ & Grillen, Makkelijk & Snel, Hoofdgerechten of een Speciale Gelegenheid zoals Kerst. Ben je opzoek naar een recept uit een bepaalde streek of keuken, de filter wijst jou de weg!

Deel bovendien zelf je lekkerste recepten, handigste kooktips en beste kooktechnieken met andere bezoekers en inspireer!

Filters worden geladen

Curacao recepten

    1. Op Curaçao heeft iedere familie zijn eigen "karni stobá" recept. Dit is van mijn moeder met wat extra ingrediënten van mij. L... Ingredienten: 1 pond runderstooflappen, 1 rode paprika, scheut ketjap manis, peper, kurkuma, 2 blaadjes laurier, 1 à 2 teentjes knoflook, 2 takjes bladselderij, 1 grote ui, 1 à 3 el tomatenketchup, gemalen komijn (djintan), kerriepoed...
    2. Ingredienten: 2 tomaten in kleine stukjes (gewoon met velletjes en zaadjes), eventueel 2 kleine augurkjes in kleine stukjes, 0,5 rode paprika in kleine stukjes, 1 madame jeanette (of een ander pittig pepertje) ( zie opm), 1 ui fijngeh...
    3. Ingredienten: 1 kilo runderriblappen (zie eerst het begin bij bereiding), 1 ui in kleine stukken, 3 teentjes knoflook in plakken, 2 teentjes knoflook extra in kleine stukken, een halve paprika in stukken, eventueel een pepertje in rin...

    4. Op de Antillen worden deze pannenkoekjes bij gebakken vlees of vis als bijgerecht gegeten soms i.p.v. rijst of aardappels, met saus erover. Men eet ze ook... Ingredienten: 500 gram pompoen, 2 eieren, (een handvol rozijnen), 1 dl melk, 150 gram zelfrijzend bakmeel, plantaardige olie, eventueel zout en peper
    5. Ingredienten: Zie eerst Kookverhaal., 2 a 3 vleestomaten, 0,5 dl witte azijn, 2 el water, 1 tl (olijf) olie, 2 tl suiker, zout en peper naar smaak, enkele sprietjes bieslook
    6. Ik had hiervan zowel een Surinaams als een Antilliaans recept. Ik heb sommige ingrediënten naar eigen smaak gemixt. Het smaakte voortreffelijk. Ingredienten: kippenbouten/kippenpoten, zonnebloemolie (5 à 6 el), 2 uien in halve ringen gesneden, 2 teentjes knoflook in plakjes gesneden, 2 el tomatenpuree ( 1 klein blikje), 6 gewelde pruimen zonder pit ( bijv van AH), 4 el Faja...
    7. Ingredienten: 2 uien, 2 Madame Jeanette pepers, 50 à 75 ml witte azijn gedestilleerd, 1tl zout, een halve tl peper
    8. Ingredienten: 1 blikje tonijn op water (150 gr), klein stukje paprika gesnipperd, een halfje ui (kleine) gesnipperd, ketjap manis (zie bereiding), tomatenketchup (zie bereiding), 1 à 2 niet te grote aardappels gekookt en geprakt (of r...

    9. Ingredienten: 1 groene papaya, 1 nog niet echt rijpe papaya, 1 a 2 uitjes klein gesneden, 1 a 2 knoflookteentjes kleingesneden, wat olie/margarine
    10. Ingredienten: 1 bakbanaan (zie opm), olie
    11. Ingredienten: 1 witte kool (middelmaat), zakje geraspte kaas (hoeveelheid naar eigen smaak), zout, margarine of roomboter, (als extra indien gewenst: 2 uien kleingehakt of in ringen en hamblokjes. Zie info onderaan)
    12. Ingredienten: Zie eerst kookverhaal., 1 grote komkommer, 1,5 dl witte azijn, 0,5 dl water, 2 tl mosterdzaadjes, 3 peperkorreltjes, 2 a 3 tl suiker, zout naar smaak
    13. Ingredienten: Lees eerst Kookverhaal, 8 kippenpoten (drumsticks), 1 a 2 eieren, 0,5 el komijnzaadjes, 2 el zwarte peperkorrels, 1 el chilipoeder, 1 el gemalen koriander (ketoembar), 2 tl knoflookpoeder, zout naar smaak, paneermeel, en...

    14. Ingredienten: 1 blik cornedbeef, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 tomaten, 0,5 (rode) paprika, 1 Madame Jeanette, 1 el tomatenpuree, wat heet water (zie opmerking), peper (en zout) naar smaak, 1 a 2 el (olijf) olie
    15. Ingredienten: 200 gram gerookte kipreepjes, 1 zakje rucolasla, 1 zakje gemengde sla, 2 schijven verse ananas in stukjes of 0,5 klein blikje, 2 dikke plakken rijpe papaya (of anders meloen), 0,5 a 1 rijpe avocado, 0,5 a 1 rijpe mango,...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Hollands pannetje, jachtschotel
    Hollands pannetje, jachtschotel Categorie Vlees
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 1 pakje Hollands pannetje jachtschotel (Maggi), 500 gr. Sperziebonen , 500 gr. Varkenshamlap, 300 gr. Spekreepjes, gerookte, 2 Uien, 2 eetl. Olijfolie, 4 dl. koud water
  2. Balletjes gehakt in tomatensaus maar dan net iets anders!!
    Balletjes gehakt in tomatensaus maar dan net iets anders!! Categorie Pasta's
    Weer wat gemaakt met wat ik in huis had en ook nog lekker geworden. Ingredienten: 300 gram rundergehakt(mag natuurlijk alle soorten gehakt zijn), Zwarte peper uit de molen, heel veel verse geraspte nootmuskaat, ½ citroen waarvan de schil geraspt of een scheutje citroenextract, ½ ei, 100 gram mozzarell
  3. Deense rundvleessoep
    Deense rundvleessoep Categorie met Vlees
    Soep uit een pakje met een eigen draai eraan. Ingredienten: 1 pakje Deense rundvleessoep (Honig), 250 gr. Soepballetjes, rund, 250 gr. Champignon, 200 gr. Winterwortel, 100 gr. Bos/lente-ui, 1,5 l. Water
  4. Kip prutje
    Kip prutje Categorie Gevogelte
    Ik heb dit gemaakt met wat ik in huis heb, want weggooien doen we niet Ingredienten: ½ bakje champignons in stukken, 1 rode paprika in blokjes, 2 teentjes knoflook in plakjes, 125 gram gerookte spekblokjes, 1 grote ui niet te fijn gesnipperd, ½ winterwortel in blokjes, 1 blikje tomatenpuree of uit de tub
  5. Pastitsio met Lam en Feta - Kaas
    Pastitsio met Lam en Feta - Kaas Categorie Pasta's, Ovenschotels, Warm, Warm
    Een pastisio is oorspronkelijk een quiche-achtig Grieks pasta gerecht, dat is opgebouwd uit laagjes. Als pasta wordt meestal een van de penne - variaties g... Ingredienten: 500 gram lamsgehakt, 1 grote Bombay ui of 6 sjalotten snipperen, 3 teentejs knoflook snipperen, 2 eetlepels plantaardige olie, 1 groot blik gepelde tomaten in hun sappen, 1 eetlepel tomaten concentraat, 2 afgestreken eet
  6. Kaneelbroodjes
    Kaneelbroodjes Categorie Bakken, Warm, Koud, Gebak, Gebak
    Een klassieker op het gebied van zoete broodjes. Ingredienten: VOOR HET BROOD-GEBAK :, 2 eieren, 2 eetlepels suiker, 45 gram roomboter, snuf zout, 4 eetlepels gist, 125 cc volle melk, 300 gram bloem, VOOR DE VULLING :, 40 gram roomboter, 3 eetlepels suiker, 1 volle theelepel a 5 cc
  7. Russische Salade op Spaanse Wijze
    Russische Salade op Spaanse Wijze Categorie Koud, Koud, Koud, Koud
    Russian salad = ensalada rusa = een soort huzaren salade. Er bestaan vele variaties over de hele wereld. Het oorspronkelijke recept komt uit Rusland en wer... Ingredienten: 4 grote vastkokende aardappelen, 125 gram schoongemaakte winterwortel, 125 gram doperwten, 2 sjalotten snipperen, 3 teentjes knoflook snipperen, 1 frisse zure appel in kleine blokjes snijden, 75 gram zure bom in kleine b
  8. Pasta met Ansjovis en Parmezaanse Kaas
    Pasta met Ansjovis en Parmezaanse Kaas Categorie Voorgerechten, Voorgerecht, Voorgerechten, Warm
    Dit recept lijkt nogal op dat van de pasta puttanesca. Het is snel klaar en kan voor grote gezelschappen worden gebruikt. Ingredienten: 350 - 400 gram spaghetti, 6 teentjes knoflook snipperen, 3 ansjovisjes uit de olie, 1 forse theelepel a 5 cc sambal Badjak, 100 cc mooie olijfoli, 2 koppen met geraspte Parmezaanse kaas, vers gemalen zwarte peper, 4 eetl
  9. Cannelloni van Courgettes met een Vulling van Ricotta - Mix
    Cannelloni van Courgettes met een Vulling van Ricotta - Mix Categorie Voorgerechten, Voorgerecht, Voorgerechten, Warm
    Nu eens cannelloni van courgettes en niet van pasta, gevuld met een spannende ricotta - mix Ingredienten: 4 courgettes in dunne plakken geschaafd met de mandoline, 200 gram diepvries doperwten, 350 gram verse ricotta, 50 gram klein gescheurde jonge spinazie, 10 cc citroen rasp, 4 - 6 takjes mint :blaadjes snipperen, 2 eieren
  10. Speklapjes uit Indonesie
    Speklapjes uit Indonesie Categorie Vlees
    Hollandser indonesisch kan haast niet en het smaakt net even anders. Ingredienten: 4 flinke speklapjes, 3 eetlepels rijstolie, 1 bombay-ui snipperen, 4 teentjes knoflook snipperen, 5 tomaten ontvellen en ontzaden en daarna in kleine blokjes snijden, 2 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels hoisin saus, 2