KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

Inspireer, deel, leer en geniet!

Elke dag lekker eten? Koken was nog nooit zo leuk en lekker als met de online recepten van KookJij. Van basisrecept tot sterrendiner, met meer dan 24.000 recepten vind je gemakkelijk een recept dat bij jouw past.

  • Voor iedere gelegenheid
  • Voor thuiskoks van ieder niveau
  • Gevarieerde keukens
  • Dagelijks nieuwe online recepten

Met KookJij vind je iedere dag nieuwe inspiratie en recepten voor de lekkerste taarten, salades, tussendoortjes, diners en meer. Voor een speciale gelegenheid of je dagelijkse maaltijd. Van traditioneel Nederlandse en Belgische gerechten tot vernieuwende wereldgerechten. Geniet dagelijks van smaakvolle inspiratie.

Via het geavanceerde filter kun je gemakkelijk zoeken in verschillende categorieën zoals onder andere: BBQ & Grillen, Makkelijk & Snel, Hoofdgerechten of een Speciale Gelegenheid zoals Kerst. Ben je opzoek naar een recept uit een bepaalde streek of keuken, de filter wijst jou de weg!

Deel bovendien zelf je lekkerste recepten, handigste kooktips en beste kooktechnieken met andere bezoekers en inspireer!

Filters worden geladen

Curacao recepten

    1. Op Curaçao heeft iedere familie zijn eigen "karni stobá" recept. Dit is van mijn moeder met wat extra ingrediënten van mij. L... Ingredienten: 1 pond runderstooflappen, 1 rode paprika, scheut ketjap manis, peper, kurkuma, 2 blaadjes laurier, 1 à 2 teentjes knoflook, 2 takjes bladselderij, 1 grote ui, 1 à 3 el tomatenketchup, gemalen komijn (djintan), kerriepoed...
    2. Ingredienten: 1 blikje tonijn op water (150 gr), klein stukje paprika gesnipperd, een halfje ui (kleine) gesnipperd, ketjap manis (zie bereiding), tomatenketchup (zie bereiding), 1 à 2 niet te grote aardappels gekookt en geprakt (of r...
    3. Op de Antillen worden deze pannenkoekjes bij gebakken vlees of vis als bijgerecht gegeten soms i.p.v. rijst of aardappels, met saus erover. Men eet ze ook... Ingredienten: 500 gram pompoen, 2 eieren, (een handvol rozijnen), 1 dl melk, 150 gram zelfrijzend bakmeel, plantaardige olie, eventueel zout en peper

    4. Ingredienten: 2 tomaten in kleine stukjes (gewoon met velletjes en zaadjes), eventueel 2 kleine augurkjes in kleine stukjes, 0,5 rode paprika in kleine stukjes, 1 madame jeanette (of een ander pittig pepertje) ( zie opm), 1 ui fijngeh...
    5. Ingredienten: 400 a 500 gram (runder) gehakt ( zie opm), 8 eieren, beetje melk, 1 el boter/margarine, 1 el boter/margarine extra, 100 gram (cheddar) kaas geraspt, zout en peper, eventueel wat gedroogde tijm, eventueel wat gedroogde r...
    6. Ingredienten: Zie eerst Kookverhaal., 2 a 3 vleestomaten, 0,5 dl witte azijn, 2 el water, 1 tl (olijf) olie, 2 tl suiker, zout en peper naar smaak, enkele sprietjes bieslook
    7. Ingredienten: 1 groene papaya, 1 nog niet echt rijpe papaya, 1 a 2 uitjes klein gesneden, 1 a 2 knoflookteentjes kleingesneden, wat olie/margarine
    8. Ingredienten: 1 blik cornedbeef, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 tomaten, 0,5 (rode) paprika, 1 Madame Jeanette, 1 el tomatenpuree, wat heet water (zie opmerking), peper (en zout) naar smaak, 1 a 2 el (olijf) olie

    9. Ingredienten: 400 gram gepelde garnalen, 1000 g rijpe bakbananen, 2 grote uien gesnipperd, 1,25 dl bouillon (het liefst kokend), 1,25 dl melk, 2 laurierblaadjes, 2 el kerriepoeder, wat citroensap, zout en peper
    10. Ingredienten: ong 1 kg aubergines, 4 a 5 uien, 1 el boter, stukje Spaanse peper, zonder zaadjes, fijngesneden, ong 500 ml kokosmelk (liefst dikke) uit blik (zie kookverhaal), zout en peper
    11. Ingredienten: 1 kilo runderriblappen (zie eerst het begin bij bereiding), 1 ui in kleine stukken, 3 teentjes knoflook in plakken, 2 teentjes knoflook extra in kleine stukken, een halve paprika in stukken, eventueel een pepertje in rin...
    12. Ingredienten: 240 ml slagroom, 0,5 el maïzena, 1 el water, 2 el suiker, 60 ml bourbon/whiskey
    13. Ingredienten: 2 uien, 2 Madame Jeanette pepers, 50 à 75 ml witte azijn gedestilleerd, 1tl zout, een halve tl peper

    14. Ingredienten: 1 bakbanaan (zie opm), olie
    15. Ingredienten: 3 à 4 visfilets, 100 gram gepelde garnalen, beetje bloem, 2 sjalotjes, 1 teentje knoflook, 2 à 3 tl kerriepoeder, 50 gram boter, 2,5 dl visbouillon (van tablet), 100 à 125 ml crème fraîche of half crème fraîche en half r...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Dagschotel: puree vergezeld van appelcompot en bloedworst
    Dagschotel: puree vergezeld van appelcompot en bloedworst Categorie Dagschotel
    Een dagschotel voor de liefhebbers. De bereidingstijd in cira 30 minuten en is voor ongeveer 3 personen.
  2. Vis: kabeljauwhaasje met porei in een romig sausje vergezeld van zoete aardappelpuree
    Vis: kabeljauwhaasje met porei in een romig sausje vergezeld van zoete aardappelpuree Categorie Vis, schaal- en schelpdieren, Pasen
    Paasbest gerechtje . De bereidingstijd in cira 40 minuten en is voor ongeveer 3 personen.
  3. Groenten: lente salade
    Groenten: lente salade Categorie Bijgerechten, Groenten, Salades
    Deze groentensalade ideaal voor bij de BBQ . De bereidingstijd in cira 15 minuten en is voor ongeveer 2 personen.
  4. Soep: tomatengroentensoep
    Soep: tomatengroentensoep Categorie met Groente
    Lentesoepje. De bereidingstijd in cira 45 minuten en is voor ongeveer 3 personen.
  5. Appelcompot  met kaneel en rucola
    Appelcompot met kaneel en rucola Categorie Overig
    Gestoofde appelblokjes altijd lekker. De bereidingstijd in cira 20 minuten en is voor ongeveer 2 personen.
  6. Pizza: fantasie van de chef
    Pizza: fantasie van de chef Categorie Pizza's
    Simpel en lekker. De bereidingstijd in cira 40 minuten en is voor ongeveer 2 personen.
  7. Paasbroodje gevuld
    Paasbroodje gevuld Categorie Gerecht, Pasen, Warm
    Laat je fantasie de vrije loop en vul het broodje naar je eigen zin.. De bereidingstijd in cira 20 minuten en is voor ongeveer 2 personen.
  8. Kip in filodeeg
    Kip in filodeeg Categorie Gevogelte
    Een leuk en makkelijk recept. Maak het laat weten wat je er van vindt.. De bereidingstijd in cira 60 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  9. Vlaamse rode kool
    Vlaamse rode kool Categorie Groenten
    Een recept uit een oud kookboek van mijn vader.. De bereidingstijd in cira 30 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  10. Rode kool met appelblokjes
    Rode kool met appelblokjes Categorie Groenten
    Rode kool met kaneel en appeltjes. De bereidingstijd in cira 30 minuten en is voor ongeveer 3 personen.