KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Herfstschotel voor de kille dagen

Een herfstschotel gemakkelijk klaar te maken.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Aardappelen beetgaar koken in licht gezouten water, afgieten deze in schijven snijden. Wortelen in staafjes snijden deze beetgaar steamen, ajuin aanstoven in boter de bloemkoolroosjes toevoegen evenzeer de erwten en wortelen dit alles goed kruiden. Kalkoenblokjes gaar aanbakken in boter deze evenzeer goed kruiden met peper en zout. Maak een roux van de boter, bloem, bouillon en roer de mosterd eronder. Verdeel de aardappelen in een vuurvaste schotel deze uiteraard goed ingevet met boter. Verdeel vervolgens de groenten en het vlees en de saus  erover, bestrooi rijkelijk met de kaas en zet onder de grill. Serveer zeer warm.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op de foto om te vergroten en meerdere foto's te bekijken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

zegt:
Kijk! Daar komen weer heerlijke gerechtjes voorbij van onze topper Hilde! :-)
Een ovenschotel maak je mij altijd blij mee!