KookJij

Heldere runderbouillon met een garnituur van shii-

Een heerlijk heldere runderbouillon met een garnituur van shii- recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 240 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Heldere runderbouillon met een garnituur van shii- te bereiden

Borstel de shii-take schoon en snijd deze, zo nodig, in reepjes. Schrap de wortel. Schil de koolrabi. Was de courgette en steek met een kleine pommes parisiennesboor bolletjes uit de courgette, de wortel en de koolrabi. Breng in een pan water aan de kook, voeg de groentebolletjes toe en laat ze 3 minuten koken. Doe de bolletjes in een vergiet, laat ze uitlekken en doe ze dan onmiddellijk in koud water (= blancheren).
Pocheer de kwarteleitjes. Hiervoor brengt u water met een scheutje azijn aan de kook. Zet het vuur laag (het water mag niet meer koken) en breek een kwarteleitje in een kleine soeplepel. Laat het eitje voorzichtig in de pan glijden. Zorg dat het eiwit bij elkaar blijft. Neem het eitje voorzichtig uit de pan als het gestold is en doe het in een bakje met koud water. Pocheer de andere kwarteleitjes op dezelfde wijze.
Breng de bouillon aan de kook. Voeg de shii-take en de groentebolletjes toe en laat de bouillon enkele minuten zachtjes koken. Breng de bouillon op smaak met sojasaus, madera en versgemalen peper.
Schep de bouillon in een soepbord en leg hierin een gepocheerd kwarteleitje. Garneer met een toefje tuinkers.
Runderbouillon maakt u zo:
Nodig:
500 gram vlees per liter - aromatische groenten zoals: prei, wortel, ui - kruiden en specerijen zoals: peterselie, kruidnagel, laurierblad, peperkorrels
Bereiding:
Zet het vlees altijd op met koud water en zet de pan op laag vuur. Schep het schuim dat bovenkomt drijven naar mate de temperatuur stijgt, af met een schuimspaan. Voeg eventueel koud water toe om koken tegen te gaan en blijf afschuimen tot er geen schuim meer opstijgt. Voeg groenten, kruiden en specerijen toe. Voeg eventueel zout toe. Breng de bouillon aan de kook en temper het vuur tot het nat nog net suddert. Laat de bouillon enkele uren trekken. Zeef de bouillon door een passeerdoek of schone theedoekReageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst