KookJij

Hazelnootpasta

Een heerlijk hazelnootpasta recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hazelnootpasta te bereiden

1).Hazelnoten kraken en pellen.
2).Hazelnoten over een bakblik verdelen en 10 minuten in de oven zetten, welke op 180°C is voorverwarmd.
3).In de keukenmachine tot pasta draaien (net zo lang malen tot de olie komt).
4).Melk en suiker op vuur zetten en verwarmen tot de suiker is opgelost.
5).Hete melk gieten op de in kleine stukjes gebroken chocolade.
6).Roer dit door tot je een soort chocolademelk hebt gekregen.
7).Hazelnoten door de chocolademelk mengen en blijven roeren tot het pakt tot een pasta.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

-Broodbeleg
-"Versiering" bij toetjes
-Snoepje

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Margreet

Margreet zegt:
Hoe lang is het houdbaar?
Margreet

Margreet zegt:
VURRUKKULLUK! Met kokosmelk en 90% chocolade (maar 125 gram). :p
LisaLemper

LisaLemper zegt:
Ik denk dat het er idd vanaf hangt hoe 'hazelnotig' je het wilt laten smaken.Opbouwen lijkt mij ook wel een goed plan.
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Guido,
Dat kan ik zo niet zeggen.Begin maar eens met 500 gram ongepeld en werk met een weegschaaltje om de 250 gram ongepeld langzaam op te bouwen.
Jan A
Guido

Guido zegt:
Hoeveel gram ongepelde hazelnoot is 250 gr. gepelde noot?:?
LisaLemper

LisaLemper zegt:
Lijkt me leuk om een keer te maken!Ik ben dol op chocolade en al helemaal op chocoladepasta op brood..
Ook leuk om dit te maken en weg te geven.
Ik ga het zeer zeker een keer maken!:)