KookJij

Hartige Champignontaart

Een heerlijk hartige champignontaart recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: Allerhande
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hartige Champignontaart te bereiden

De plakjes deeg laten ontdooien.
Oven voorverwarmen op 200°C
Champignons in plakjes snijden. Ui snipperen.
De ovenschaal invetten met olie of boter.
In koekenpan ui en champignons ca. 5 minuten bakken met wat olie of boter. Op smaak brengen met zout en peper. Hierna vocht eraf gieten.
Peterselie fijn knippen.
Eieren loskloppen, met creme fraiche en peterselie door champignons scheppen.
Ovenschaal met deegplakjes bekleden en op enkele plaatsen met vork inprikken.
Champignonmengsel op het deeg scheppen.
De taart in midden van oven in 35 minuten gaar en goudbruin bakken. Lekker met ijsbergsla.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Gerda

Gerda zegt:
Kan je deze Hartige Champignontaart ook koud eten?
pirke64

pirke64 zegt:
Is perfect gelukt, morgen met de visite kijken hoe het smaakt. Zal zeker goed zijn. Bedankt voor het delen!
Kimbaroxanne

Kimbaroxanne zegt:
Voor de vleeseters onder ons: dit is ook heerlijk met kip. Snijd de kip in kleine blokjes en bak deze bruin, strooi deze over het champignonmengsel. I.p.v. kip kun je ook 100 gram noten fijnhakken, om aan de benodigde eiwitten te komen.
tawwie

tawwie zegt:
ik heb hem gemaakt, ga het vandaag weermaken, ben er helemaal weg van! :D
tineke de graaff

tineke de graaff zegt:
lijkt mij heerlijk, ik ga hem gelijk maken.:p