Recept
« Terug naar recepten
Hartige cake met ham, pijnboompitten en kaas
PT60M
Hartige cake met ham, pijnboompitten en kaas
Een heerlijk hartige cake met ham, pijnboompitten en kaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
15 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
landleven
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hartige cake met ham, pijnboompitten en kaas te bereiden
Meng in een kom bloem en gist en klop de eieren, olie en wijn erdoor tot een glad beslag. Voeg ham, kaas, tomaten, pijnboompitten, tijm en wat zout en peper toe. Bekleed een ingevette cakevorm met aluminiumfolie, vet ook het folie in. Schenk het beslag in de vorm en bak de cake 35-45 min. in een voorverwarmde oven op 180°C. Controleer de gaarheid met de punt van een mes, als dat droog uit de cake komt, is de cake goed. Laat de cake op een rooster afkoelen.
Klaas zegt: