KookJij

Hartige cake met ham, pijnboompitten en kaas

Een heerlijk hartige cake met ham, pijnboompitten en kaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 15 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: landleven
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hartige cake met ham, pijnboompitten en kaas te bereiden

Meng in een kom bloem en gist en klop de eieren, olie en wijn erdoor tot een glad beslag. Voeg ham, kaas, tomaten, pijnboompitten, tijm en wat zout en peper toe. Bekleed een ingevette cakevorm met aluminiumfolie, vet ook het folie in. Schenk het beslag in de vorm en bak de cake 35-45 min. in een voorverwarmde oven op 180°C. Controleer de gaarheid met de punt van een mes, als dat droog uit de cake komt, is de cake goed. Laat de cake op een rooster afkoelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Klaas

Klaas zegt:
Helemaal top heb alleen de pijnboompitten vervangen door olijven en moest mijn italiaanse buurman ervan af slaan. erg lekker dank hiervoor. Met kook groet Klaazebaas