Recept
« Terug naar recepten
					
						Haricots Verts met Pancetta en Citrus-Zeste
						PT45M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Haricots Verts met Pancetta en Citrus-Zeste
Een beetje spannend recept met prinsessebonen
            
            
					
									Recept van:
									Jan A van der  Hoeden
								
																
									Bereidingstijd:
									 45 min
								
								
									Personen:
									6 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Bijgerechten - Groenten
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											2
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Italie
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Italiaanse kennissen
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Haricots Verts met Pancetta en Citrus-Zeste te bereiden
- Verhit de olie in de pan of wok en fruit hierin aan de pancetta. Roer zo nu en dan en laat de spekskes bruin worden en uitbakken.
 - Haal de bruin gebakken spekskes uit de pan en laat uitlekken op een stuk keukenpapier. Laat het vet in de pan (wok) zitten en voeg de roomboter toe. Stook het vuurtje op tot midden-hoog en voeg prei en knoflook toe en fruit dit aan tot de prei enigszins zacht is geworden (na 1 - 1 1/2 minuut).
 - Voeg de boontjes toe en laat die onder zo nu en dan roeren in een minuutje of 5 ook enigszins zacht worden.
 - Doe de citrus-zeste er bij en roer door.
 - Doe de pijnboompitjes erbij en roer door.
 - Breng op smaak met peper en evt.zeezout en roer weer door.
 - Vlak voor het opdienen de peterselie er door roeren.
 
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Wat we erbij drinken? Dat hangt af van de eiwitten :  wit vlees vraagt om witte wijn en rood vlees en wild om rode wijn.
									
                    