KookJij

Hamlappen in tomatensaus

Gemaakt met resten die ik overhad en sindsdien een favoriet!
Recept van:
Bereidingstijd: 200 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hamlappen in tomatensaus te bereiden

  1. Smelt de boter in een grote koekenpan en braad de hamlappen gekruid met peper en paprikapoeder bruin en gaar op middelvuur, leg het vlees aan 1 kant van de pan zodat je ruimte hebt voor de uien etc. Je mag ze gerust op elkaar leggen.
  2. Snipper de ui en voeg toe, laat even meebakken.
  3. Snijd intussen de zongedroogde tomaat in stukjes en de knoflook in plakjes.
  4. Voeg deze toe samen met de tomatenpuree, laurierblaadjes en het verkruimelde bouillonblokje.
  5. Bak even mee voor ongeveer 10 minuutjes en voeg dan de olie en zoveel kokend water toe tot het vlees net onderstaat en verdeel het vlees gelijkmatig in de pan.
  6. Zet het vuur zacht, doe de deksel op de pan en laat 3 uur sudderen, af en toe het vlees omdraaien.
  7. Zodra het vlees uit elkaar valt met omdraaien is het klaar.

Mijn kookverhaal (monique ottenbros)

Je kan dit serveren met wilde rijst of tagliatella maar gebakken aardappels doen het ook.
Je kan toevoegen wat je wilt bv. paprika, champignons o.i.d.
Serveer het vlees op de pasta, rijst of wat je keus is, schep er een flinke lepel saus op en serveer de overige saus appart op tafel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Heerlijk, Monique! Zo ontstaan de lekkerste gerechten; spelen met de ingrediënten die je in huis hebt.
Dit is weer zo'n lekker receptje voor in de Tajine, top!
Groetjes,
Anna.