Recept
« Terug naar recepten
					
						Ham-kaaspasteitjes
						PT60M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Ham-kaaspasteitjes
Een heerlijk ham-kaaspasteitjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 60 min
								
								
									Personen:
									6 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Ontbijt & Lunch - Warm
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											4
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									borrelhapjes
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Ham-kaaspasteitjes te bereiden
Vet 2 bakplaten in met boter.Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad.Snijd er 12 rechthoekjes uit van 15x 5 centimeter.Leg de rechthoekjes op de bakplaten en zet ze 30 minuten in de koelkast.Meng in een kleine kom de ham,de roomkaas en het bieslook.Breng het mengsel op smaak met peper.Leg het ham-kaasmengsel op 6 van de rechthoeken.Laat rondom een rand van2,5 centimeter vrij en bestrijk die met het losgeklopte ei.Vouw de resterende rechthoekjes dubbel.Laat een rand van 2,5 centimeter intact en maak in de vouw vertikale inkepingen.Vouw de rechthoekjes weer uit en leg ze op de rechthoekjes met het ham-kaasmengsel.Druk de randen goed aan en bestrooi alles met een beetje parmezaanse kaas.Bak de pasteitjes 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.Serveer ze warm of koud(laat ze dan eerst op een rooster afkoelen.
									
                    
viyeta zegt: