KookJij

Gumbo met basmati rijst

Een heerlijk gumbo met basmati rijst recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: t.v. programma van verre reizen
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gumbo met basmati rijst te bereiden

Tot gaar chorizo uitbakken, en uit het bakvet halen, beetje olijfolie toevoegen en de bleekselderij met uien, de paprika, blokjes knoflook aanfruiten. Blik tomaten bouillon de okra's en de thijm, laurier, peper, citroenpartjes toevoegen en dan even de kip met peper en zout licht aan fruiten en door alles doen tot gaar. De garnalen er bij, liefst grote en schoon, lekker laten pruttelen half uurtje tot gaar. Als je gekookte garnalen hebt dan pas erdoor als alles gaar is.
Dan de rijst koken volgens verpakking.
Voor het opdienen met peterselie bestrooien.

Mijn kookverhaal (Carmen Giskes)

Zag het op t.v. op een zon overgoten strand, blauwe zee, coctailtje met een mooie bloem zag mezelf al zitten.
Maar aan een gezellige tafel of in de tuin smaakt het ook goed.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst