KookJij

Guacamole

Een heerlijk guacamole recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Guacamole te bereiden

Doe de uisnippers, de pepers, de tomaatblokjes en de koriander in een kom.
Snij de avocado's doormidden, verwijder de pit, schep het vruchtvlees uit de schil en doe het bij de overige ingredienten in de kom.
Prak en meng het geheel met een vork tot een vrij grove puree en breng de guacamole op smaak met zout en peper.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
Kenner,
Ook dit is een goede tip, bedankt.:);)m.v.g. Bert
bertal

bertal zegt:
fabita,
Zal het zeker een keer proberen met de garnalen, en dan maar smullen.:);)m.v.g. Bert.
bertal

bertal zegt:
Berny,
Weer wat bij geleerd, bedankt:);)m.v.g. Bert.
fabita

fabita zegt:
Als je googelt "Recetas de guacamole", krijg je heel veel recepten van guacamole (wel in het Spaans en ook van Mexicanen) en bijna geen enkel recept vernoemt knoflook. Zelf doe ik het meestal wel omdat ik dit lekker vind, maar dat het een must is...?
Kenner

Kenner zegt:
Jammer dat er nog steeds mensen zijn die denken dat knoflook niet in guacamole hoort. Een van de belangrijkste ingrediënten en hoort wel degelijk in het recept thuis! Tip: geloof niet alles wat je in kookboeken leest.
fabita

fabita zegt:
Hallo Bert, ik heb een iets ander recept, maar het jouwe is ook erg lekker. Voor een feestje doe ik de guacamole midden op een groot bord en leg er (roze) garnalen omheen. Het geheel is dan zo vlug op dat ik vaak zelf niet van kan genieten. Wij eten het ook vaak gewoon op brood, heerlijk. Gr.:p
Berny

Berny zegt:
Mijn stiefmoeder komt uit Mexico en maakt dan ook regelmatig guacamole-dipsaus. Zij heeft mij geleerd hoe je voorkomt dat de guacamole verkleurt; de pit in z`n geheel in de bereide guacamole/dipsaus leggen.
bertal

bertal zegt:
Liske,
Je hebt het prima verwoord, ik kan er niets meer aan toevoegen.Bedankt:);)
m.v.g. Bert Allers
Liske

Liske zegt:
In originele guacamole hoort geen komijn, en eigenlijk ook geen knoflook, al kan je dat natuurlijk wel toevoegen als je dat lekker vindt!
manolito

manolito zegt:
..en knoflook ook vergeten????

Vreemd prutje dan,:)
manolito

manolito zegt:
..zonder cumin????

Vergeet niet waar je vandaan komt ,en gebruik kruiden...:)
bertal

bertal zegt:
Anoniem,
Fijn dat hij heerlijk was.
Nu kan een ieder genieten van dit recept.
Succes met het koken.:);)
m.v.g. Bert Allers
Anoniem

Anoniem zegt:
Wat een heerlijke guacamole!:D
mirjam

mirjam zegt:
Nog nooit eerder zelf guacomole gemaakt. Deze smaakt heerlijk! Heb er paprika chips bij gedaan bij gebrek aan beter maar viel niet tegen!
bertal

bertal zegt:
Liske, bedankt :);)
m.v.g. Bert: