KookJij

Recept voor Groene tomatenjam met citroenen,

Een heerlijk groene tomatenjam met citroenen, recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: ? personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
  2. > Brood - Beleg
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Engeland
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Tomaten goed wassen en in kleine stukjes snijden.
Citroenen en sinaasappels schillen.
De schillen in smalle reepjes en daarna in kleine stukjes snijden.
Geschilde citroenen en sinaasappels uitpersen.
Gember in zeer kleine stukjes snijden (van verse gember eerst de schil verwijderen.
De rabarber schillen en in stukjes van ca. 1 cm. snijden.
Tomaten ca. half uur in het water laten koken (regelmatig roeren)
De stukjes citroen- en sinaasappelschil, de gember, het uitgeperste sap en eventueel de rabarber toevoegen en weer aan de kook brengen.
Onder voortdurend roeren de geleisuiker toevoegen.
Alles weer aan de kook brengen en onder regelmatig roeren ca. 2 cm. laten indampen (zet b.v. 'n streepje op de houten roerlepel).
Intussen jampotten en deksels in heet sodawater schoonmaken. Goed met heet water naspoelen.
Als de jam klaar is de potten geleidelijk tot aan de rand vullen en ca. een half uur op de kop wegzetten (uiteraard eerst de deksels er stevig op!!)
Daarna de gevulde potten weer omkeren en langzaam laten afkoelen.

Mijn kookverhaal (Gerrie van Rossum)

Een heerlijke oplossing voor de laatste groene tomaten die nu toch niet meer rijpen.
Heerlijk bij kaas.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna De Vleeschouwer - Willems

Anna De Vleeschouwer - Willems zegt:
Heel, heel blij dat ik de Groene tomaten confituur met citroen, sinaasappel en gember, heb durven uitproberen. Het is overheerlijk! Een echte aanrader voor wie groene tomaten heeft want op dit tijdstip van het jaar rijpen ze toch niet meer, voedselverspilling is geen optie.
Tiny

Tiny zegt:
Ik ga dit recept deze week proberen