KookJij

Groene asperges met Zwarte Woudham en bearnaisesaus

Een heerlijk groene asperges met zwarte woudham en bearnaisesaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Groene asperges met Zwarte Woudham en bearnaisesaus te bereiden

Voor de saus : Klop de eierdooiers, 1,5 eetlepel water, de wijn en de azijn, zout en peper in een kom schuimig.
Laat dit mengsel op laag vuur of au-bain-marie al kloppend dik worden.
Opgepast dat het niet gaat koken.
Laat de boter smelten en roer de gesmolten boter zorgvuldig, met kleine hoeveelheden tegelijk, door het eierdooiermengsel.
De kervel en de dragon door de saus roeren en breng de saus op smaak met zout en peper.
De asperges in witte wijn beetgaar stoven met een klontje goede boter.
Puree maken zoals gewoonlijk maar extra wat dragon en kervel toevoegen.
De eikes fijn hakken.
Draai de asperges per vier in Zwarte Woudham.
Bak deze even krokant aan in de pan.
Serveer dit gerecht warm op bord en garneer af met de verse gehakte eikes en gemalen peper.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Dit gerecht is opgediend als tussengerecht.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst