KookJij

Grietfilet met saffraanspirelli, krokante ham en wijnsausje

Een heerlijk grietfilet met saffraanspirelli, krokante ham en wijnsausje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Grietfilet met saffraanspirelli, krokante ham en wijnsausje te bereiden

Voor de wijnsaus: hak de sjalotjes en smoor ze even met de boter in een pannetje. Roer om, voeg de vermouth toe en na enkele ogenblikken de wijn. Laat inkoken. Doe er dan de visfumet bij en, als die sterk ingekookt is, de room. Druk door een fijne zeef. Voeg vlak voor het serveren de garnalen bij de saus.
Pocheer de visfilets gedurende ongeveer 2 minuten gaar in court-bouillon, uithalen en warm houden.
Kook de saffraanspirelli in dezelfde court-bouillon beetgaar. Doe, indien de pasta ongekleurd is, enkele draadjes saffraan in het kookwater.
Maak de plakjes ham licht krokant onder de grill of in de microgolfoven.
Leg, bij het serveren, de krokante ham op de met saus overgoten vis. De spirelli en de groene garnituur komen ernaast.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst