Recept
« Terug naar recepten
					
						Griekse ovenschotel Giouvetsi met kip en feta
						PT45M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Griekse ovenschotel Giouvetsi met kip en feta
Deze Griekse pasta kritharaki (in het Italiaans bekend als orzo of rissoni)
ziet eruit als rijst maar is toch echt wel een pastasoort.
Je kunt de pasta het beste in de ovenschaal garen in het vocht van de
saus. De saus maak je wel van te voren gewoon op het fornuis. De laatste
10 minuten doe je de geraspte feta en een paar takjes tijm erover.
Dit is misschien geen originele authentieke versie maar zeker net zo lekker
en de moeite van het proberen waard.
Bij gebrek aan de originele pasta kun je ook bv. elleboogjes of andere
(korte) pasta gebruiken.
            
            
					
									Recept van:
									Wilmie Willemse
								
																
									Bereidingstijd:
									 45 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Griekenland
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Eigen recept
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Griekse ovenschotel Giouvetsi met kip en feta te bereiden
- Verwarm een beetje olijfolie in een wok of hapjespan en bak hierin de kip rondom aan.
- Voeg ui, knoflook en de helft van de tijm toe en schep alles door elkaar en laat de ui en knoflook enkele minuutjes meestoven.
- Voeg paprikapoeder, pezo, kaneel, cayennepeper, laurier, tomatenpuree en de tomatenblokjes toe. Schep alles goed door elkaar zodat alles goed gemengd is, giet dan zachtjes de bouillon erbij en laat het geheel een kwartiertje op een klein pitje zachtjes sudderen.
- Roer de creme fraiche erdoor en roer het tot een mooi glad geheel.
- Doe de (ongekookte) pasta in een ovenschaal en giet voorzichtig de saus erop. Zet de schaal ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Roer af en toe een keertje met een (houten) lepel door de massa.
- Doe 10 minuten voor het einde de feta eroverheen en garneer het met de overgebleven takjes tijm.
- Serveer er een frisse (Griekse) salade bij.
 
                    





 
					


