KookJij

Recept voor Goulash in de römertopf

Een heerlijk goulash in de römertopf recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 4- personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Hongarije
Keuken: Balkan
Bron: combinatie van eigen fantasie met internet
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

alles in de römertopf doen
behalve champignons en paprika en room het laatste half uur pas
alles in de oven , 225 °C, 2 á 3 uur na 2 uur proeven op gaarheid e de rest toevoegen

Mijn kookverhaal (riet vloemans)

Rijst in de römertopf erbij koken is héél lekker,
het is nogal experimenteel maar wél spannend

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

maria11

maria11 zegt:
hans , veel succes en plezier toegewenst met de Romeinse pot !:);):p
hns

hns zegt:
je bemoedigt me wel!
Hans:):):):)
maria11

maria11 zegt:
dát is het , hans !
Creatief koken vooral met de romeinse pot !;):p:D
hns

hns zegt:
Ik heb gemixed met eigen ideeen, kijk altijd wat ik heb. Bleekselderij erbij, bouillon uit de vriezer (tomaat), div kruiden, zoals provinciaals. Zelfs een beetje koffie.(is 'in' op het moment)
groet Hans
Lekker!!
:):):):)
hns

hns zegt:
Hi Ronald: ik kook ook wel in de romertopf, vaak van recepten, daarbij wordt halverwege bouillon toegevoegd, vaak met gebakken uitje en de rijst; bijv 1 kopje rijst en 1,8 dl bouillon. (ik heb het boekje 'romertopf, gezond en zuinig koken van Ria van Eijndhoven) grt Hans Het is vaak ook een kwestie van experimenteren, soms is de rijst nog niet helemaal gaar.
hns

hns zegt:
Hi Ronald: ik kook ook wel in de romertopf, vaak van recepten, daarbij wordt halverwege bouillon toegevoegd, vaak met gebakken uitje en de rijst; bijv 1 kopje rijst en 1,8 dl bouillon. (ik heb het boekje 'romertopf, gezond en zuinig koken van Ria van Eijndhoven)
grt Hans:):) Het is vaak ook een kwestie van expirimenteren.
ronald

ronald zegt:
een vraagje gaat de rijst ook zo de romertopf in met de op het pak aangegeven hoeveelheid water?
maria11

maria11 zegt:
ik pak gemengde vleeskruiden , of losse , zoals aangegeven op het recept en soms sweat chilisaus iplv peper en af en toe sojasaus of gedroogde zakjes bami , nasi of bolognese of goudbouillon, net wat er bij past of voorhanden is , maar selectief !:);):p
hns

hns zegt:
Maria Kun je nog iets meer zeggen over vleeskruiden?Zelf gemaakt, wat zit erin?
Hans:)
maria11

maria11 zegt:
Recepten voor de Romeinse pot.htm (römertopf )v.Astrid Veltman , een site waar ik veel vanaf haal
slow cooking , inderdaad en je raakt eraan verslaafd .
hns

hns zegt:
Sorry,ik kwam er niet zo goed uit met de namen, dank je wel MARIA, blijf me tips geven over je romertopfgebruik. (Heet dit ook slow cooking?)grt Hans :):):)
maria11

maria11 zegt:
dag Hans ,dank voor je reactie en hier nog een tip : met blokjes kipfilet , of stukjes kip heb je na een dik uur al resultaat ; zelf variëren met groenten en kruiden maakt de rOmertopf creatief en spannend ; ik doe het 1x per week en het lijkt altijd op de vleespotten van Egypte .
Succes !vr.gr. maria
hns

hns zegt:
Hoi Riet ik heb het aan m'n favorieten toegevoegd, kan er wel wat van leren. groeten Hans:)
maria11

maria11 zegt:
hoi Henk,
ja dat is hezelfde en zoals je wel weet dient het om de oven schoon te houden;):?:)
Henk van Haandel

Henk van Haandel zegt:
Hallo Riet, waarvoor is dat ovenpapier? Is dat hetzelfde als bakpapier?