KookJij

Glutenvrije appelcake

Een heerlijk glutenvrije appelcake recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: 12 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Doriet Janssen
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Glutenvrije appelcake te bereiden

Klop de suiker met de zachte boter tot een luchtige creme, klop er één voor een de eieren door en de vanillesuiker met het citroenrasp en spatel het gezeefde bakpoeder met het meel er luchtig doorheen tot je een mooi glad beslag hebt. Verwarm de oven voor op 175 graden en doe de mix in de met bakpapier beklede cakevorm en druk de parten appel los in de cake (zakt tijdens het bakken vanzelf naar beneden) en voor de liefhebbers wat kaneel erover. Bak de cake gaar in ongeveer 75-85 minuten, prik voor je hem uit de oven haalt even met een houten prikker in de cake of hij er droog uitkomt, is dit niet zo zet hem wat langer in de oven. Laat hem uit de oven nog 10 minuten in de vorm zitten en pak hem er aan het bakpapier uit. Laat hem afkoelen op het rooster.

Mijn kookverhaal (Doriet Janssen)

Ook glutenvrije cake kan net zo lekker zijn én net zo gemakkelijk gebakken worden als een gewone cake.
Ik gebruik ook lactose en melkvrije boter.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst