KookJij

gewokte varkens- of kipfilet

Een heerlijk gewokte varkens- of kipfilet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
  2. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: eigen keuken
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe gewokte varkens- of kipfilet te bereiden

Het vlees in reepjes snijden en schroeien in de wok op hoog vuur ,onder voortdurend omscheppen;
ui en knoflook , gesnipperd toevoegen en op laag vuur 20 min. laten garen , met gekruimelde goudbouillon;
champignons erbij(gesneden ), na 5 min. de soja- en chilisaus, de mosterd en de gember toevoegen
Scheutje water en allesbinder ,indien nodig, erbij.
Na enkele minuten serveren.

Mijn kookverhaal (riet vloemans)

lekker met de enige echte kartoffelsalat met crême fraiche en groene spercieboontjes of
soppen met stokbrood

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anneke

Anneke zegt:
Gaan we zeker een keer proberen, ik bewaar alle mails in een apparte map in hotmail, en als ik dan een keer denk wat zal ik maken kan ik daar in kijken, ik denk dat dit voor ons gezin een toppertje gaat worden!;)
Patrick

Patrick zegt:
Dank je wel maria, ik ga deze zeker eens proberen lijkt me erg lekker,
maria11

maria11 zegt:
:( sorry Patrick en ieder die dit recept leest : de guodbouillon kruimel ik in de wok tijdens het sudderen;)
Patrick

Patrick zegt:
ziet er lekker uit alleen wat doe je met de goudbouillon.

Mvg
Patrick