KookJij

Gevulde zalmforel

Een heerlijk gevulde zalmforel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Gerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: vis recepten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevulde zalmforel te bereiden



Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers een halve sinaasappel uit. Roer in een kommetje de sinaasappelrasp met 2 eetlepels sinaasappelsap, de dille, peterselie, het zout en royaal peper tot een sausje.
Bestrijk de roze zijden van de zalmforel met dit sausje. Leg 1 stuk zalmforel met de velkant op een plank. Verdeel de venkel en ui over de roze kant. Leg het andere stuk zalmforel met de roze kant op de vulling.
Bind de stukken zalmforel op tot een rollade met een stuk rolladetouw op elke 2 cm. Laat de zalmrollade minstens een uur marineren in de koelkast.
Laat de zalmrollade weer op kamertemperatuur komen en bestrijk hem rondom met olie. Leg de rollade op een rooster 10 cm boven een gloeiende barbecue en rooster de zalmforel in 20-30 minuten mooi bruin en bijna gaar, keer de rollade regelmatig.
Lekker met geroosterde krielaardappeltjes van de barbecue.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

rita

rita zegt:
een echte aanrader
heerlijk