KookJij

Gevulde kropsla

Een heerlijk gevulde kropsla recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
  2. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevulde kropsla te bereiden

-De kroppen sla in z'n geheel afwassen en goed laten uitlekken. (op de kop)
-Het gehakt mengen met alle overige ingrediënten. (ook het zakje uiensoep!)
-Even laten rusten en daarna nog eens goed doorkneden, intussen de kroppen sla met keukenpapier droogdeppen.
-Het gehaktmengsel verdelen tussen de bladeren, gewoon tussen de stevige bladeren wat gehakt doen en wat over is van het gehakt, in het hart van de kropsla doen.
-De kroppen sla dichtvouwen en evt. met wat keukentouw dichtbinden.
-De sla in een ovenschaal leggen en een beetje water in de schaal doen, net genoeg dat de bodem van de schaal bedekt is met water.
-Afdekken met aluminiumfolie en in een voorverwarmde oven van 180C bakken ± 30 minuten tot het gehakt gaar is.
-Even laten rusten en doormidden snijden.

Mijn kookverhaal (monique ottenbros)

Als je niet van "zachte" sla houdt kun je het gehaktmengsel ook eerst rul bakken zonder de kaasblokjes, dan de kaasblokjes erdoor en laten afkoelen, dan de sla ermee vullen en even afgedekt opwarmen in de oven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst