KookJij

Recept voor Gevulde kalfssnitzel met tomatensaus

Een heerlijk gevulde kalfssnitzel met tomatensaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee

Bereiding

Bereiding

het sjalotje pellen en fijnsnipperen.De spinazie wassen en de steeltjes verwijderen.In een pan met ruim kokend water en wat zout de spinazie 1 min.laten blancheren.In een zeef afgieten en met koud water afspoelen.Zoveel mogelijk vocht uit de spinazie drukken.In een steelpan de gezeefde tomaten en het sjalotje aan de kook brengen.De basilicum erbij strooien.Naar smaak peper,zout en een snufje suiker toevoegen en de saus ca.5 min.zachtjes laten koken.Intussen in een braadpan de boter verhitten.Hierin het vlees aan één kant bruinbakken.Het vlees uit de pan nemen en met de gebakken kant naar boven leggen.De uitgeknepen spinazie en de mozzarella erop leggen.Het vlees dubbelklappen en vaststeken met een houten coctailprikker.Het vlees weer in de hete boter leggen en met een deksel op de pan ca.5 min.zachtjes bakken tot de kaas gesmolten is.Het vlees bestrooien met peper en zout.De saus over twee borden verdelen en het vlees erin leggen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Herman Roordink

Herman Roordink zegt:
Na het eerste proces (aanbraden van de schnitzels)smeer ik de gebraden kant in met zelfgemaakte pesto. Ik rol ze daarna op en bind ze met keukentouw. Daarna laat ik ze ongeveer 5 minuten garen in de oorspronkelijke saus die voor ossobucco bestemd is. Het vergt wat meer tijd, maar het resultaat is er dan ook naar. Het proberen waard. Succes en eet smakelijk.