KookJij

Gevulde appeltjes

Een heerlijk gevulde appeltjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Kinderen - Traktatie
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevulde appeltjes te bereiden

1. Boen de appelen, snij er een hoedje af en haal het klokhuis eruit. Rasp de citroenschil en laat ze 15 minuten weken in sinaasappelsap of likeur.
2. Meng de citroenschil met de marsepein, de amandelen en de helft van de boter. Vul er de appelen mee en zet er de hoedjes weer op.
3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schik er de appelen op. Bestrooi ze met de suiker. Smelt de rest van de boter en giet ze er overheen. Zet de appelen 30 minuten in een voorverwarmde oven, op 200°C.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

danielle

danielle zegt:
lijkt me heerlijk nog niet gemaakt (:=3mmmmmmm..mmmmm...mm
magdalena

magdalena zegt:
leuke en lekkere dingen
HELEN

HELEN zegt:
Dit is ook een heel lekker toetje, vroeger al eens zoiets gemaakt met een andere vulling(Bitterkoekjes) :)