KookJij

Gevuld witloof

Een heerlijk gevuld witloof recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevuld witloof te bereiden

Kalfsgehakt mengen met het eitje, chapelure en goed kruiden en de bieslook toevoegen.
Witloof in tweeën snijden, het hart eruit halen, vul een helft met een deel van het gehakt, het andere gedeelte witloof erop en met Zwarte Woudham omwikkelen. Bak deze vier stronken witloof gevuld met gehakt goudbruin aan in boter.
Neem een vuurvaste schotel, goed in boteren het witloof erin en deze in een voorverwarmde oven op 180°C ± 40 min. bakken.
Serveer zeer warm.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Deze witlofstronken werden geserveerd met : Aardappelpuree met witloof en Zwarte Woudham
Sausje met Zwarte Woudham en witloof.
Deze zijn te vinden op mijn receptenpagina.
Laat het jullie smaken :-)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Dank je Marina laat het je smaken. Groetjes van ons 3tjes :);):p
Marina

Marina zegt:
Heb het op de menukaart gezet. Ziet er lekker uit en eenvoudig klaar te maken. :p
derbyke

derbyke zegt:
Hallo spikeysmum, dank je het is een hoofdgerecht en tel meestal 200 gr per persoon .Is het voor sommige te veel, koud is het ook lekker te eten. Fijne zondag nog groetjes van ons 3tjes :);):p
spikeysmum

spikeysmum zegt:
Is 800 gram niet een beetje veel voor 4 witlofstronkjes? Dat is 200 gram per witlofstronkje. Lijkt me wel een lekker recept trouwens.