KookJij

Gerookte zalmmousse

Een heerlijk gerookte zalmmousse recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 3 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Voorgerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Onbekend
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gerookte zalmmousse te bereiden

Dag voordien :
Mix de zalm met de helft van de visbouillon.
Los de in water geweekte gelatine op in de rest van de licht verwarmde bouillon.
Voeg alles samen en breng op smaak met peper.
Voeg de tomatenpuree en het citroensap bij.
Goed mengen.
Verdeel de mousse in de met water gespoelde glazen kommetjes.
Zet koel weg in de frigo tot de dag nadien.

De dag zelf :
Hak de kervel of laat het diepvriesblokje ontdooien.
Meng onder de mayonaise.
Mayonaise moet iets vloeibaar zijn.
Voeg eventueel een beetje citroensap bij.
Draai de kommetjes om op een bord.
Giet rondom de vloeibare mayonaise.
Versier met schjijfjes kerstomaat en enkele blaadje veldsla.
Lep op de zalmmousse een lepeltje foreleitjes.
Dien op stokbrood of ciabatta.

Mijn kookverhaal (Marina Niemegeers)

Drink hierbij een frisse witte Chardonnay.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst