KookJij

Geroerbakte spruitjes met gamba’s

Een bijzondere, maar heerlijke combinatie
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie: 250 kCal energie
28 Gram eiwit
10 Gram vet
10 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: spruitjesjanatuurlijk
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Geroerbakte spruitjes met gamba’s te bereiden

Kook de schoongemaakte spruitjes ± 5 minuten in water met zout. Rasp intussen de geschilde gemberwortel en snijd de ui en de knoflook fijn. Halveer de champignons. Giet de spruitjes af en laat ze goed uitlekken. Verhit een wok en voeg de olie toe. Roerbak de ui met de knoflook en de gember 1 minuut. Voeg de gamba’s toe en bak ze al omscheppend 5 minuten. Schep de champignons en spruitjes erdoor en roerbak alles nog ± 5 minuten, tot de gamba’s net gaar zijn en de spruitjes nog een knapperige beet hebben. Voeg de Sherry, de sojasaus, de vissaus en peper naar smaak toe en verwarm nog 1 minuut. Bestrooi de geroerbakte spruitjes met de in schuine ringetjes gesneden bosui en het geroosterd sesamzaad. Lekker met roerbakmie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Thea

Thea zegt:
ga ik zeker vaker maken,het is lekker en niet te zwaar.ik denk dat het ook met rijst .:p
Jo hendriks

Jo hendriks zegt:
Eens iets anders.