KookJij

Gepaneerd kalfslapje met asperges en kruidenmousse

Een heerlijk gepaneerd kalfslapje met asperges en kruidenmousse recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
  2. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Geert Van Der Bruggen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gepaneerd kalfslapje met asperges en kruidenmousse te bereiden

Schil de asperges, verwijder het houterige uiteinde en snijd ze schuin in stukken. Stoof de asperges even aan in een klontje boter. Kruid met peper en zout en doe er een scheutje water bij. Dek af met bakpapier en laat rustig garen tot al het vocht verdwenen is. Door het gebruik van papier in plaats van een deksel blijven alle aspergestukjes in contact met het kookvocht en behouden ze hun aroma. Wanneer de asperges glazig worden, zijn ze klaar.
Klop een paneerbeslag met het eitje, de melk en de olie. Haal de kalfslapjes door het beslag en vervolgens door paneermeel. Bak de lapjes in boter en olijfolie half om half tot ze krokant zijn. Kruid met peper en zout.
Doe twee eierdooiers in een sauspan en doe er wat water en het sap van een halve citroen bij. Klop - van het vuur - tot het begint te schuimen. Zet de pan dan op een laag vuurtje en blijf voortdurend kloppen. Wanneer je de onderkant van de pan begint te zien, is de basis voor de mousseline klaar. Neem de pan van het vuur en werk af met de koude klontjes boter, flink wat gesnipperde dragon, peper, zout en de in blokjes gesneden tomaat.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst