Recept
« Terug naar recepten
					
						Gemarineerde zalm met preigroen
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Gemarineerde zalm met preigroen
Een heerlijk gemarineerde zalm met preigroen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Maxime Lachi
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											4
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Gemarineerde zalm met preigroen te bereiden
Meng het grof zeezout metd e peper, de suiker en de gehakte dille. Wrijfde zalm royaal in met het mengsel, overgiet met de witte wijn en laat de vis 2 uur marineren in de koelkast.
Haal de blaadjes van het preigroen, was ze en laat ze 10minuten stomen (of 6 minuten koken). Spoel ze meteen af in ijskoud water of onder de koudwaterkraan. Laat ze uitlekken en dep ze droog.
Schil de rammenas, snijd ze in fijne staafjes en leg ze in ijskoud water.
Haal de zalm uit de marinade, versnijd hem in 12 grotedobbelstenen en wikkel een preiblaadje rondom elk blokje vis.
Maak een vinaigrette met behulp van een mixer of keuken-robot: mix eerst de mosterd met de mierikswortelpasta, de azijn, peper en zout. Giet er dan, scheutje bij scheutje,d e olie en de groentebouillon bij terwijl u blijft mixen.
Pel de tomaat,s nijd ze in vieren, verwijder de pitjes en snijd hetv ruchtvlees in reepjes.
Meng de staafjes rammenas met de prei-en rode-bietscheutjes. Leg een hoopje van dit mengsel op het midden van het bord en leg er drie preipakjes omheen. Lepel vinaigrette tussen de pakjes en garneer met reepjes tomaat en peterselie.
									Haal de blaadjes van het preigroen, was ze en laat ze 10minuten stomen (of 6 minuten koken). Spoel ze meteen af in ijskoud water of onder de koudwaterkraan. Laat ze uitlekken en dep ze droog.
Schil de rammenas, snijd ze in fijne staafjes en leg ze in ijskoud water.
Haal de zalm uit de marinade, versnijd hem in 12 grotedobbelstenen en wikkel een preiblaadje rondom elk blokje vis.
Maak een vinaigrette met behulp van een mixer of keuken-robot: mix eerst de mosterd met de mierikswortelpasta, de azijn, peper en zout. Giet er dan, scheutje bij scheutje,d e olie en de groentebouillon bij terwijl u blijft mixen.
Pel de tomaat,s nijd ze in vieren, verwijder de pitjes en snijd hetv ruchtvlees in reepjes.
Meng de staafjes rammenas met de prei-en rode-bietscheutjes. Leg een hoopje van dit mengsel op het midden van het bord en leg er drie preipakjes omheen. Lepel vinaigrette tussen de pakjes en garneer met reepjes tomaat en peterselie.
                    