KookJij

Gehaktpastei

Een heerlijk gehaktpastei recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gehaktpastei te bereiden

Roer alle droge ingrediënten (aardappelpuree, tarwemeel, bakpoeder) door elkaar in een kom
Voeg margarine en water toe en roer net zolang tot het deeg gelijkmatig is van opbouw
Laat het deeg ca. 10 minuten in de koelkast staan
Maak de vulling:
braad het gehakt en ui in de margarine
Voeg kleine stukjes paprika, kruiden, rijst en geraspte kaas toe
Maak de deeg met een roller plat op een dunne, vierkante plaat
Doe dit op een (tafel)blad waarop al een beetje tarwemeel is gestrooid
Zet de oven op 225 °C
Doe op de helft van de ovenplaat bakpapier met daarop het deeg
Giet de vulling op het deeg en draai het deeg half om over de vulling (als een deksel)
Maak de rand van de pastei dicht met een vork
Smeer de pastei met het ei in
Prik met de vork kleine gaatjes in de pastei (alleen de bovenkant)
Doe de pastei in de oven gedurende 25 - 30 minuten .



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bobbeltje

bobbeltje zegt:
Ik maak zelf ook altijd er een 100 tegelijk die dan door onze 3 kinderen en de buren mee naar huis worden genomen. groetjes Marijke
wim

wim zegt:
Marijke, een aanrader absoluut! heb er een frisse salade bij gemaakt volgende keer maak ik een dubbel portie:p