KookJij

Gehaktknoedels

Heerlijke Knoedels gemaakt van gehakt met een rijke vulling.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Oostenrijk
Keuken: Europese
Bron: reis om de wereld
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gehaktknoedels te bereiden

  1. Van de bloem, water en zout een niet te stevig deeg maken.
  2. Uitrollen en er dan rondjes met een doorsnede van 7 1/2 cm uitsteken.
  3. Het vlees zeer fijn hakken.
  4. Mengen met zeer fijngehakte ui en knoflook. Hiervan balletjes maken.
  5. Op elk deegrolletje een balletje leggen en het balletje omwikkelen met het deeg, zodat de vulling niet meer te zien is. De randen goed aandrukken. Eventueel eerst de randen met warm water nat maken.
  6. De noedels in kokend water met ruim zout in ca. 15-20 minuten gaar laten worden.
  7. Laten uitlekken, op een schaal leggen en overgieten met gesmolten boter.

Mijn kookverhaal (Marijke Geurts)

Dit recept kan zeer goed geserveerd worden met een frisse salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Rose-Marie

Rose-Marie zegt:
Noedels (Nudeln) is vermicelli.
je bedoelt vast Knöedel.
dat zijn die deegballen.
Dat deeg wordt gemaakt van gekookte aardappelen, (fijn gemaakt) bloem, ei en een stuk boter.
Ook heb je recepten van dit deeg, gemaakt met kwark. dit deeg vul je dan met kwetsen (langwerpige pruimen), of abrikozen.
voor het preciese recept mailen.:)
Assy

Assy zegt:
Hoi Marijke,
Heb jij ook een recept voor gewoone noedels - dus zonder vulling?

Groetjes,
Assy:)