KookJij

Gehaktballetjes met gember in sojasaus

Een heerlijk gehaktballetjes met gember in sojasaus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gehaktballetjes met gember in sojasaus te bereiden

Schil de gemberwortel en snijd hem heel fijn.Doe de gemberwortel,het gehakt,1/2 tl.peper en 1/4 tl.zout in een kom.Pel het teentje knoflook en pers deze erboven in uit.Meng alles goed door elkaar en draai er 24 balletjes van.Snijd de gemberbolletjes fijn.Verhit de boter in een ruime kokepan en bak de balletjes in 10 min.gaar en goudbruin.Laat ze uitlekken op keukenpapier.Roer de gember met het gebernat,de sojasaus,de sherry,citroensap en 1/2 dl.water door het braadvet.Breng alles roerend aan de kook en laat de saus 3 min.zachtjes koken.Roer de maïzena met wat water tot een papje.Voeg het al roerend aan de saus toe.Breng het op smaak met peper en zout.Leg de balletjes in de saus en verwarm alles nog 2-3 min door.Bestrooi het gerecht met de bieslook.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

RUDI POLMAN

RUDI POLMAN zegt:
het was erg lekker bedankt