Recept
« Terug naar recepten
					
						Gehaktballetjes en ei uit de Tajine
						PT50M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Gehaktballetjes en ei uit de Tajine
Een overheerlijk gerecht uit de Tajine. 
Lekker met rijst of een pasta.
            
            
					
									Recept van:
									Anna Koudys
								
																
									Bereidingstijd:
									 50 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Tajine
 - > Hoofdgerechten - Vlees
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											10
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Marokko
								
																								
									Keuken:
									Afrikaanse
								
																								
									Bron:
									Tajine
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Gehaktballetjes en ei uit de Tajine te bereiden
Kneed het gehakt met de ui, de helft van de koriander, peterselie, peper, het paprikapoeder, komijnpoeder, de knoflook, het kaneelpoeder en zout.
Zet de Tajineschaal op laag vuur en verwarm de olie. Voeg de tomatenblokjes met het sap en de rest van de koriander, peterselie, peper, paprikapoeder, komijnpoeder, knoflook, kaneelpoeder en zout toe en zet het deksel op de Tajine.
Laat het tomatenmengsel zachtjes 5-7 minuten koken. Draai in de tussentijd kleine gehaktballetjes van het gehakt. Schep ze door de tomatensaus en laat ze op laag vuur in 30 minuten gaar worden.
Maak vier plaatsen tussen de balletjes vrij en breek hierboven de eieren. Zet het deksel weer op de Tajine. Na 5-6 minuten zijn de eieren gestold maar is de dooier nog vloeibaar.
Serveer direct.
										Zet de Tajineschaal op laag vuur en verwarm de olie. Voeg de tomatenblokjes met het sap en de rest van de koriander, peterselie, peper, paprikapoeder, komijnpoeder, knoflook, kaneelpoeder en zout toe en zet het deksel op de Tajine.
Laat het tomatenmengsel zachtjes 5-7 minuten koken. Draai in de tussentijd kleine gehaktballetjes van het gehakt. Schep ze door de tomatensaus en laat ze op laag vuur in 30 minuten gaar worden.
Maak vier plaatsen tussen de balletjes vrij en breek hierboven de eieren. Zet het deksel weer op de Tajine. Na 5-6 minuten zijn de eieren gestold maar is de dooier nog vloeibaar.
Serveer direct.
Mijn kookverhaal (Anna Koudys)
Heerlijk met rijst en tafelzuren of een frisse groene salade.
									Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
mia7 zegt:
Groetjes Mia.
mia7 zegt:
Dit is um !;)Wel raar dat dit recept van mijn site af is van jou! Maar laat maar lieve Anna. Het kan aan mijn computer liggen. :)
mia7 zegt:
tineke zegt:
Anna zegt:
Als je een account bij ons hebt, kun je je ook aanmelden voor de dagelijkse email met de nieuwste recepten :D:D
Groetjes,
Anna.
KookJij.
derbyke zegt:
                    
Harry Löhr zegt:
De laatste keer was ie erg lekker, Ik gebruik de tajine wat te weinig eigenlijk :)