KookJij

Gegrilde mango

Een heerlijk gegrilde mango recept uit de caraibische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Curaçao
Keuken: Caraibische
Bron: jeugdherinnering
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gegrilde mango te bereiden

De mango's wassen maar niet schillen.
Het vruchtvlees van de 2 brede en 2 smalle kanten zo dicht mogelijk tegen de pit los snijden, zodat je van elke mango 2 brede en 2 smalle plakken vruchtvlees met schil hebt (de rest van de mango niet weggooien, zie info).
Nu met een scherp mesje een ruitpatroon aanbrengen in het vruchtvlees, maar probeer de schil niet te raken.
Bruine suiker over het vruchtvlees strooien en met je vingers wat aandrukken.
De mango's met de snijkanten naar boven (op een bakplaat of grilrooster) onder de grill schuiven tot ze lichtbruin kleuren.
Leg op elk bord bijv. één brede en één smalle schijf.
Hierop is een bolletje ijs lekker, met of zonder slagroom.
Over het ijs kun je dan wat (vruchten)likeur sprenkelen of dit apart erbij serveren.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Als kind gingen we op Curaçao vaak zondags (soms al om 5 uur) naar de Santa Cruzbaai. Een grote bbq, door mijn vader zelf gemaakt, ging altijd mee en grote hoeveelheden vlees etc. want bekenden en vrienden waren ook welkom. Bij deze baai hoorde een groot bos met hoge mangobomen. Als de vruchten rijp waren, mocht je ze plukken en maakte mijn vader dit gerechtje als toetje. IJs meenemen was moeilijker, maar soms kwam de ijscoman langs en dan kregen we een ijsje erbij. Maar.....likeur kregen we niet.
Dit gerechtje kwam ik laatst, wel enigszins anders, in een bbq-boek tegen, Hier heb ik mijn "jeugd"recept gegeven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst