KookJij

Gegratineerde Aardappels

Aangezien ik geen duidelijk apart recept vond van gegratineerde aardappels binnen de Kookjij-receptuur, heb ik hierbij mijn eigen recept gedaan. Het is een eenvoudig, rijk en gemakkelijk recept.
Recept van:
Bereidingstijd: 140 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gegratineerde Aardappels te bereiden

  1. Breng in een pan de aardappelschijven aan de kook in de melk.
  2. Laat het geheel 3-4 minuten zachtjes door koken met gesloten deksel op lager gezet vuur.
  3. Giet de aardappels af en vang de kookmelk op. Vul de kookmelk eventueel aan tot 350 cc.
  4. Vet de ovenschaal in met ruim roomboter en vul deze dan met de aangekookte aardappelschijfjes.
  5. De knoflook snippers goed wegwerken tussen de aardappelschijfjes.
  6. Strooi zout en peper over de aardappels.
  7. Giet de kookmelk bij de aardappels en giet dan de room er bij. Leg hier en daar nog wat klontjes room boter op de schotel.
  8. Strooi hierover de geraspte kaas en schuif dit geheel in de voorverwarmde oven.
  9. Laat de schotel 90 minuten in de oven staan.
  10. Haal de schotel er uit en verdeel de inhoud in punten.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Dit is een basis gratin recept. Je kunt het nog verder lekkerder maken met kruiden, specerijen, blokjes spek, enz.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst