Recept
« Terug naar recepten
Gefrituurde uien
PT30M
Gefrituurde uien
Een heerlijk gefrituurde uien recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gefrituurde uien te bereiden
1. Pel de lente-uien en snij het bovenste stukje van het groen weg. Spoel de witte uien, snij het onderste deel met de wortels weg en snij ze in ringen van ongeveer 1 cm dik.
2. Maak het beslag met de bloem, een snuifje zout, de gist, het bier en een dl water. Roer goed. Klop het eiwit stijf met een snuifje zout en spatel het voorzichtig door het beslag.
3. Verhit de frituurolie in een wok of friteuse. Haal de uien door het deeg en frituur ze in de hete olie gedurende 40 seconden of tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer onmiddellijk met zeezout, harissa of salsa en een schijfje citroen.
2. Maak het beslag met de bloem, een snuifje zout, de gist, het bier en een dl water. Roer goed. Klop het eiwit stijf met een snuifje zout en spatel het voorzichtig door het beslag.
3. Verhit de frituurolie in een wok of friteuse. Haal de uien door het deeg en frituur ze in de hete olie gedurende 40 seconden of tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer onmiddellijk met zeezout, harissa of salsa en een schijfje citroen.