KookJij

Gebraden kip

Een heerlijk gebraden kip recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 65 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Spar magazine
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebraden kip te bereiden

1. Bestrooi de braadkip binnen en buiten met de verschillende kruiden.
2. Laat de vetstof heet worden in een braadpan.
3. Bruin de kip langs alle zijden aan. Voeg 2 tot 3 eetlepels water toe. Dek de braadpan af en laat de kip een uurtje verder garen tot ze goed mals is.
4. Bedruip de kip regelmatig met het braadvocht.
5. Snij de kip in stukken en leg op een voorverwarmde schotel. Hou warm.
6. Ontvet de saus. Leng ze aan met een beetje water en bind met maïsbloem.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst