KookJij

Recept voor Gebraad licht gerookt met een marinade

Een heerlijk gebraad licht gerookt met een marinade recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Bak het vlees aan alle kanten in boter goudbruin aan. 
  2. Maak van al de boven vernoemde ingrediënten een papje en smeer het gebraadje er goed mee in.
  3. Neem een vuurvaste schotel smeer in met boter en leg het gekruid gebraadje erin.
  4. Bak deze in combi oven voorverwarmd op 180°C gedurende een 60 tal minuten.
  5. Haal het vlees uit de oven en hou warm. 
  6. Van de jus een sausje maken, gewoon een beetje boter en bloem goed mengen, de jus aan de kook brengen en het mengsel eronder roeren.
  7. Leg het gebraad terug in de schaal en serveer de saus erover.
    Serveer zeer warm.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Hallo ,joyce het vlees is een gewoon licht gerookt varkensgebraad overal te verkrijgen groetjes van ons 3tjes :);):p:
joyce

joyce zegt:
Wat voor vlees is het dan of?
derbyke

derbyke zegt:
Helaba ger2 ,bedankt voor je tip ga eens er naar uitkijken groetjes van ons 3 :);):p
ger2

ger2 zegt:
Met een rookoventje van ongeveer 35 Euro kun je dit heel eenvoudig zelf roken.
Als je dan ook nog het boekje "gerookte lekkernijen" er bij koopt gaat er een nieuwe kook wereld voor je open.
vr. gr. Ger
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Schaas van Arendonk , het gebraad is gerookt aangekocht ... de marinade is zelf bedacht .Groetjes van ons 3 :);):p
Schaas van Arendonk

Schaas van Arendonk zegt:
Kun je het roken ook uitleggen of is het gebraad gerookt aan te schaffen ?